Δήλωση του γιατρού Γιάννη Γαλανόπουλου για την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και τα μέτρα στις ένοπλες δυνάμεις

Στρατιώτες Στρατευμένοι
Πηγή: Eurokinissi

Τα κρούσματα κορονοϊού στην πατρίδα μας ακολουθούν ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες προαναγγέλλοντας πιθανώς μια νέα έξαρση της διασποράς του ιού.

Η ΟΕΝΓΕ από την πρώτη στιγμή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέτρα που αφορούν στην πρόληψη και τη θεραπεία, την αναγκαία ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας σε ιατρικό και λοιπό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και υποδομές.

Ειδικά για την έξαρση κρουσμάτων στις ένοπλες δυνάμεις θεωρούμε αναγκαίο να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα με ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των διοικήσεων των μονάδων. Να εξασφαλιστούν επαρκή μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά. Να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής στα στρατόπεδα της χώρας και σε εύλογο διάστημα να εξασφαλιστούν συνθήκες διαβίωσης που θα μειώνουν το συγχρωτισμό. Είναι απαραίτητο επίσης όλες οι μονάδες να είναι εξοπλισμένες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό στα ΣΤΕΠ βάσει των οδηγιών.

Η κυβέρνηση και το ΥΠ.ΕΘ.Α φέρουν ακέραια την ευθύνη να διαφυλάξουν την υγεία των στρατιωτών και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Η ΟΕΝΓΕ είναι στο πλευρό των νέων που υπηρετούν την πατρίδα και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και θα συμβάλει στο να εξασφαλιστούν όλα τα παραπάνω. 

Γιάννης Γαλανόπουλος, Μέλος της ΕΓ και Ταμίας της ΟΕΝΓΕ 

Δείτε ακόμα...