Δήλωση του Γουλή Θεόδωρου σχετικά με το διάγγελμα του Μητσοτάκη

Γουλής
Γουλής Θεόδωρος, μέλος της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δήλωση του Γουλή Θόδωρου μέλους της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, σχετικά με το διάγγελμα Μητσοτάκη:

Το περιβόητο κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό αρχίζει και τελειώνει στη στήριξη των μεγάλων ομίλων του τουρισμού και των μεταφορών, θυσιάζοντας την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων τα ψίχουλα στήριξης τελειώνουν το Μάη. Για τους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό τα ψίχουλα για το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμη λιγότερα.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν, να υπακούσουν στις κυβερνητικές αποφάσεις, να στοιχηθούν πίσω από τη διάσωση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αποφάσεις τους περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, πλήρη δυνατότητα στην εργοδοσία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους, όπου, όσο, όταν, όπως θέλει και στο τέλος να πετάει και ένα ξεροκόμματο.

Καταργούν ό,τι δικαιώματα είχαν. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν χωρίς εισόδημα, οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε ζούγκλα για τους εργαζομένους, η ομηρία και η απληρωσιά θα φουντώσει, ενώ προετοιμάζεται τσουνάμι νέων απολύσεων.

Όμως το ζήτημα δεν είναι μόνο ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια θα κατευθυνθούν στις τσέπες των επιχειρηματιών, αλλά ότι θα τα αρπάξουν από το λαό, ο οποίος στο τέλος θα κληθεί να ξαναπληρώσει τα σπασμένα για να σωθούν τα παράσιτα της μεγαλοεργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να είναι έρμαια της εργοδοσίας, αλλά και της έλλειψης υγείας και ασφαλείας, μιας και από ό,τι φαίνεται δεν θα τηρούνται ούτε καν τα μέτρα για τα οποία μας καλούσαν να τηρήσουμε. Τα πάντα υποτάσσονται -ακόμη και η Υγεία- στη λογική του κέρδους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απειθαρχήσουν. Να μην αποδεχτούν τη λογική “δεν μπορεί να γίνει αλλιώς”. Να δώσουν απάντηση με την οργάνωση στα συνδικάτα. Να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν σε όλες τις πόλεις. Ο κάθε ένας εργαζόμενος ιδιαίτερα στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού να πάρει τη θέση που του ανήκει.

Οι φαντάροι που θα απολυθούν σύντομα και αρκετοί από αυτούς δούλευαν πριν τη θητεία τους σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό – επισιτισμό, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία που είναι εκτεταμένη στον κλάδο και για τους λίγους που θα εξασφαλίσουν κάποια εργασία, θα έρθουν αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη ευελιξία και εντατικοποίηση της εργασίας σύμφωνα με το διάγγελμα του Μητσοτάκη. Όχι στη μοιρολατρία, στη μιζέρια. Αλλά στην οργάνωση του αγώνα. Να γίνει δύναμη μαζί με όλους τους συναδέλφους. Για να πάρουν απάντηση κυβέρνηση και μεγαλοξενοδόχοι. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση στα συνδικάτα, με μέτωπο αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, για την ανατροπή της.

Δείτε ακόμα...