Δημήτρης Κουτσούμπας: Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη προβάλει το δίκιο του αδικημένου

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά το πρωί της 3ης Σεπτέμβρη 2021 στην ΕΡΤ για τον Μίκη Θεοδωράκη
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλά το πρωί της 3ης Σεπτέμβρη 2021 στην ΕΡΤ για τον Μίκη Θεοδωράκη / Πηγή: ΕΡΤ

Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη τα λέει όλα, είχε βιωματική σχέση με τους αγώνες του λαού με τα δεινά που πέρασε ο τόπος, προβάλει το δίκιο του αδικημένου, του κατατρεγμένου γι αυτό η μουσική του έχει παγκόσμια διάσταση σε όλο τον κόσμο για αυτό το λόγο διότι εκφράζει τους πόθους, τους καημούς, τους αγώνες και τη θέληση των λαών για ένα δίκαιο κόσμο, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στην ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε στην επιστολή που του έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης λέγοντας ότι με την επιστολή, ουσιαστικά πολιτική διαθήκη, τα λέει όλα, έχει σβήσει τις λεπτομέρειες και κρατά τα μεγάλα μεγέθη, ότι θέλει να φύγει σαν κομμουνιστής. Πρόσθεσε ότι είναι βαρύ φορτίο για το ΚΚΕ και για τον ίδιο ως Γραμματέα της ΚΕ για να τηρηθούν όλα όσα ζήτησε ο Μίκης και να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες τους για την ενότητα των Ελλήνων. Σημείωσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό. 

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε με τον Μίκη Θεοδωράκη και τις συζητήσεις για την ιστορία του τόπου και παγκόσμια, τη τέχνη, τη μουσικά και τις σκέψεις για το μέλλον. Ανέφερε ότι ήταν μεγάλη προσωπικότητα ο Μίκης Θεοδωράκης και αναγνώριζε τον ιστορικό και σύγχρονο ρόλο του ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι συζητούσαν ανοιχτά και τις διαφωνίες. 

Είναι αθάνατος ο Μίκης Θεοδωράκης, υπογράμμισε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας,σημειώνοντας ότι θα τον έχουμε στα τραγούδια, στη σκέψη, στην παρακαταθήκη που άφησε στη χώρα και παγκόσμια. Τόνισε ότι οι νέες γενιάς θα τον ακούνε και θα περπατάνε κάτω από τις σημαίες του αγώνα για να καλύτερο κόσμο.  

Σε ερωτήσεις για την τρέχουσα επικαιρότητα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι ο αναγκαίος εμβολιασμός για απολύσεις και αναστολές, για να ανοίξει παράθυρο καταπάτησης των δικαιωμάτων. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη διότι δεν προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και οδηγεί σε εξουθένωση το υπάρχων προσωπικό των νοσοκομείων.

Για τον ανασχηματισμό και την υπόθεση Αποστολάκη, σημείωσε πως φάνηκε η δυνατότητα μετακίνησης στελεχών από το ένα κόμμα στο άλλο διότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, 902.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...