ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Γιορτάζει τα 150 χρόνια του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»

ΠΑΤΡΑ - ΘΕΑΤΡΟ «ΑΠΟΛΛΩΝ

Τα 150 χρόνια «γιορτάζει» το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» στην Πάτρα και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανακοίνωσε ένα πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα για το επόμενο δίμηνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για άλλη μια χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συνεχίζει την πολιτική του χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορούν όλοι να δουν θέατρο.

Η πρώτη παράσταση που δόθηκε στο «Απόλλων» ήταν «Ο χορός των μεταμφιεσμένων» του Βέρντι. Ετσι, στις 10 Οκτώβρη το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσουν ένα gala με αποσπάσματα από λυρικά τραγούδια.

Ακόμα, ο Γιώργος Ζαμπουλάκης θα σκηνοθετήσει την «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, ενώ στην ενότητα «Ποίηση και Μουσική» θα πραγματοποιηθούν τρεις μουσικοθεατρικές εκδηλώσεις: Το έργο του Χρίστου Παπαγεωργίου «Στιλιστικές παραλλαγές πάνω στο τραγούδι Στο περιγιάλι το κρυφό του Μίκη Θεοδωράκη» για σόλο πιάνο, ο μονόλογος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος», με την Ολια Λαζαρίδου, συνδυασμένος με πρωτότυπη μουσική σύνθεση του μαέστρου Θοδωρή Λεμπέση, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γοβανίδη, και οι «Εικόνες», ένας νέος κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού.

Στην Παιδική Σκηνή θα παρουσιαστεί το έργο «Μότσαρτ», σε σκηνοθεσία και χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή Λουκά Θάνου. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό μπαλέτο με ηθοποιούς, χορευτές, ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια και, κυρίως, με τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του ιδιοφυή συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, αλλά και με στιγμιότυπα από την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου μουσουργού.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...