Διπλή επίθεση κατά ιταλικών διπλωματικών εδρών σε Βαρκελώνη και Βερολίνο

Carabinieri, η εθνική στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας
Φώτο Αρχείου / Carabinieri, η εθνική στρατιωτική αστυνομία της Ιταλίας / Πηγή: Rundvald

Επίθεση κατά Ιταλικων διπλωματικών στόχων εξαπέλυσαν άγνωστοι στη Βαρκελώνη και στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη το Ιταλικό ΥπΕξ.

“Χθες το βράδυ άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του κτιρίου όπου βρίσκεται το Γενικό Προξενείο στη Βαρκελώνη, λερώνοντας έναν τοίχο της εισόδου του κτιρίου” ενώ στο Βερολίνο “πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες ενός διπλωματικού υπαλλήλου που υπηρετεί στην Ιταλική Πρεσβεία”. Πριν από λίγο, δελτίο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε πως πρόκειται για το αυτοκίνητο του πρώτου συμβούλου της Ιταλικής Πρεσβείας στο Βερολίνου.

Το Ιταλικό ΥπΕξ κοινοποιεί πως “οι τοπικές Αστυνομικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν τις απαραίτητες επιστημονικές και ερευνητικές έρευνες” ενώ υπογραμμίζει πως “και στις δύο περιπτώσεις, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί”. Παράλληλα, η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως ο Ιταλός ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι “διέταξε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την επαλήθευση και την ενίσχυση των διπλωματικών γραφείων και του προσωπικού που εμπλέκονται”.

Πηγή: ΕΡΤ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...