Δωρεάν δύο self test μετά τις αντιδράσεις – Τίποτα για θωράκιση του ΕΣΥ

EUROKINISSI

Δωρεάν δύο self test για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα δοθούν μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το ενδεχόμενο να γίνουν rapid test ακόμα και για τους εμβολιασμένους με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, «δύο δωρεάν self test» θα δοθούν σε όλο τον πληθυσμό στις γιορτές με τη σύσταση το ένα να γίνει πριν τα Χριστούγεννα και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Πρόσθεσε ότι η χορήγηση θα γίνει μέσω πλατφόρμας που θα ανοίξει.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και πάλι δεν ανακοίνωσε κανένα νέο μέτρο προστασίας και θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας αν και όπως δήλωσε υπάρχει «έντονη ανησυχία» για την παραλλαγή «Όμικρον», διότι «μπορεί να βάλει τα συστήματα Υγείας κάτω από μεγάλη πίεση». Επέμεινε στη λογική της ατομικής ευθύνης καλώντας τους πολίτες να κάνουν τεστ και «το ενισχυτικό τρίτο εμβόλιο».

Επιβεβαίωσε πως είχε εισηγήσεις για τη διενέργεια rapid test από όλους, τις οποίες απέρριψε, ισχυριζόμενος ότι θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και μέτρο δύσκολο στην εφαρμογή του. Είναι, όμως, φανερό ότι ο πρωθυπουργός κατέφυγε τελικά στα δυο δωρεάν self test, αφού μέτρησε τις αντιδράσεις που υπήρξαν. 

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα μετά την περίοδο των γιορτών, ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα των πρώτων εβδομάδων του 2022 και δήλωσε ότι καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.

Δείτε ακόμα...