Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, απαιτούμε το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη να μείνει στα χαρτιά

Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1, Σύνταγμα
Στιγμιότυπο από το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 28-1 / Πηγή: Eurokinissi

Ένα χρόνο τώρα υπό την επιρροή της πανδημίας του κορονοιού, έχουμε ακούσει να λένε πολλά τα κανάλια, τα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση. Με το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη επιδιώκει να προσφέρει μπόνους προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, να εντείνει την καταστολή για την διαφύλαξη της λειτουργίας των πανεπιστημίων με τους όρους της αγοράς και όχι της κάλυψης των λαϊκών αναγκών, την διαγραφή φοιτητών από τις σχολές τους. Προχωράει ένα βήμα παραπέρα από εκεί που άφησε η κυβέρνηση του Σύριζα την ιδιοτικοποίηση της παιδείας.

Η κυβέρνηση φοβάται την αντίδραση των φοιτητών, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και συνολικά του λαού που ακόμα και μέσα στην καραντίνα δεν έπαψε να διεκδικεί βελτίωση των όρων σπουδών και ζωής. Τρανταχτό παράδειγμα οι κινητοποιήσεις των μαθητών το προηγούμενο διάστημα που έβαζαν μπροστά τις τους ανάγκες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δασκάλων/καθηγητών για να υπάρξουν ολιγομελή τμήματα, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πόσο μάλλον την περίοδο της πανδημίας. Έστειλε τα ΜΑΤ και ότι αστυνομική ομάδα διέθετε για να καταστείλει συγκεντρώσεις φοιτητών που διεκδικούσαν να ανοίξουν οι σχολές μας για να παρακολουθήσουμε ξανά από κοντά τα μαθήματα και τα εργαστήρια μας. Ακόμα και οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις πιεζόμενοι από τους καθηγητές και φοιτητές παραδέχονται πως η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη, όμως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κρατήσουν κλειστές τις σχολές φοβούμενοι και τις αντιδράσεις που έχει εκφράσει επανειλημμένα το φοιτητικό κίνημα σε πανεπιστημιακή αστυνομία, face control, διαγραφές παλιών φοιτητών. Η κυβέρνηση δίνει 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενώ για τις ανάγκες μας επιβεβαιώνουν το κάθε πέρυσι και καλύτερα. Στόχος τους είναι να χτυπήσουν βασικές ελευθερίες της νεολαίας που αντιδράει στα νομοσχέδια των κυβερνήσεων που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς σε παιδεία-υγεία-ζωή με δικαιώματα.

Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, απαιτούμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά, παλεύουμε για παιδείας στο ύψος των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των λίγων. Δεν θα μας κάνουν αγαλματάκια ακούνητα – αμίλητα. Θα μας βρουν μπροστά τους! Καμία αναμονή τώρα δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Μαράκης Γιάννης,
πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΕΛΜΕΠΑ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...