Δυτική Όχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα νωρίς το πρωί τρεις Παλαιστίνιους, σε ξεχωριστά περιστατικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη - 29/11/2022
Φώτο Αρχείου / Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν εναντίων Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα νωρίς το πρωί τρεις Παλαιστίνιους, σε ξεχωριστά περιστατικά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα που έριξαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Μπέιτ Ομάρ, κοντά στη Χεβρώνα. Ο ισραηλινός στρατός, ισχυρίζεται ότι μέλη της συνοριακής Αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Παλαιστινίων, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας δυο στρατιωτικά οχήματα «δέχθηκαν επίθεση» έξω από την πόλη.

Στη συνέχεια, στην Καφρ Έιν, κοντά στη Ραμάλα που είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Τζάουαντ και ο Ντάφερ Αμπντούλ Ράχμαν Ριμάουι, δύο αδέλφια ηλικίας 22 και 21 ετών, σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού, πρόσθεσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Εδώ και μήνες οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 δολοφονικές επιδρομές και εφόδους στους Παλαιστινιακούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από τις οποίες έχουν σκοτωθεί πάνω από 128 Παλαιστίνιοι. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Δείτε ακόμα...