Ε.Π.Λ.Σ. Λέσβου – Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου: Διευκρινήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις στελεχών Λιμενικού από Νομό σε Νομό

Σκάφος του Λιμενικού

Διευκρινίσεις ζητά η Ένωση Λιμενικών Λέσβου – Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου σχετικά με τις μετακινήσεις των στελεχών του Λιμενικού απ’ την υπηρεσία τους προς τον τόπο συμφερόντων τους όταν πρόκειται για διαφορετικό νομό.

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Μετά και τη νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας και με δεδομένου ότι σε αυτά περιλαμβάνεται και η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό, έχει δημιουργηθεί σύγχυση στα στελέχη των υπηρεσιών μας, για τον αν και με ποιό τρόπο μπορούν να μετακινηθούν από τους νομούς όπου εδρεύουν οι υπηρεσίες που υπηρετούν προς τον τόπο συμφερόντων τους.

Το θέμα έχει θέσει ήδη με επιστολή της η ΠΕΑΛΣ και επανερχόμαστε σε αυτό, με δεδομένο την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, όπου υπάρχουν υπηρεσίες όπως αυτή του Λ.Σ. Αγίου Ευστρατίου, όπου υπηρετούν στο σύνολό τους συνάδελφοι μακριά από τον τόπο συμφερόντων και κατ επέκταση και τις οικογένειές τους, κάτι που συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και με τη Λήμνο, αλλά και τη Λέσβο όπως και σε δυνάμεις  που μας συνδράμουν όπως αυτές των ΠΑΘ.

Πρέπει άμεσα το Υπουργείο και το Αρχηγείο να προβούν σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία όπως έχει ήδη συμβεί για τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα στελέχη του, ώστε να επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό σαφώς για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενδεχομένως με τον κωδικό μετακίνησης που ήδη έχει προβλεφθεί και αφορά την επανένωση οικογενειών.

Παρακαλούμε για την άμεση παροχή διευκρινίσεων διότι τα χρονικά περιθώρια λήψης αδειών που αφορούν τις γιορτές είναι περιορισμένα και θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει μέριμνα για τη λήψη των αδειών από τα στελέχη που το επιθυμούν, διότι ήδη αρκετοί είναι εγκλωβισμένοι εδώ και καιρό και με δεδομένο τις ιδιαίτερα δύσκολες από όλες τις απόψεις συνθήκες που εργαζόμαστε είναι επιτακτική η ανάγκη αποφόρτισης μέσω της επαφής με τις οικογένειές μας.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα η μη της προσκόμισης τεστ COVID κατά την επάνοδο στην υπηρεσία είναι κάτι που θα μας διευκρινιστεί, σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να γίνει με μέριμνα της υπηρεσίας  σε συνεννόηση με τα κατά τόπους κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι συνάδελφοι το κόστος, αλλά και εμείς ως Ένωση είμαστε στην διάθεση μετά από ενημέρωση όποιου συνάδελφου επιθυμεί, να μεριμνήσουμε για την τυχόν διενέργειά του.

Δείτε ακόμα...