Ε.Π Πελοποννήσου του ΚΚΕ: Απαράδεκτη η κατάσταση με την πανδημία που βιώνουν οι νεοσύλλεκτοι της 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

(Φωτό αρχείου) Εξόρμηση της ΚΝΕ στην ορκωμοσία της 2021/ΣΤ' ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη
(Φωτό αρχείου) Εξόρμηση της ΚΝΕ στην ορκωμοσία της 2021/ΣΤ’ ΕΣΣΟ στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη

Την «πρωτοφανώς απαράδεκτη κατάσταση που με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, σε σχέση με την πανδημία», στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. 

Όπως τονίζει «η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά εφαρμόζει την εγκληματική πολιτική της “ανοσίας της αγέλης”- αυτή τη φορά σε βάρος των νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν πάνω από 200 κρούσματα» και προσθέτει πως είναι φανερό ότι «κανένα μέτρο δεν πάρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας ώστε το στρατόπεδο να μπορεί να υποδεχτεί με ασφάλεια τα παιδιά που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους, μετατρέποντάς το σε εστία υπερμετάδοσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των νεοσυλλέκτων και των στελεχών».

Αναφέρει ακόμα ότι «τα κρούσματα έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα και οι διμοιρίες έχουν χωριστεί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με τους νοσούντες να υφίστανται το μαρτύριο του κρύου της Τρίπολης, αφού η θέρμανση είναι περιορισμένη καθώς κλείνουν το βράδυ τα καλοριφέρ, παρόλο που πολλοί είναι εμπύρετοι».

Υπογραμμίζει πως «προφανώς τα δισεκατομμύρια που διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις δαπανούνται για τις ανάγκες “άμυνας” της χώρας, περιλαμβάνουν μόνο ψίχουλα για τη διαβίωση των νεοσυλλέκτων και των στελεχών. Όλα αυτά τα τεράστια ποσά που προκαλούν ίλιγγο και προέρχονται από το άγριο χαράτσωμα του Ελληνικού λαού, αφορούν τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και την αναβάθμιση της θέσης των Ελλήνων επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μιας πολεμικής εμπλοκής». 

Έτσι, σημειώνει η Επιτροπή Περιοχής, «είναι φανερό πως υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση που δεν δίνει τους απαραίτητους πόρους ούτε για τα ελάχιστα που απαιτούνται ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλει η λογική και η επιστήμη για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

  • Δεν προχωράει στη διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Δεν δίνει τον απαραίτητο αριθμό μασκών υψηλής προστασίας και υλικών προστασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Δεν χορηγεί τις αναγκαίες ποσότητες απολυμαντικών και καθαριστικών, καθώς και δεν έχει εξασφαλίσει την απολύμανση των κτιρίων του στρατοπέδου, από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Επίσης, δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αραιώσουν οι θάλαμοι που κοιμούνται οι νεοσύλλεκτοι και να μην υπάρχει συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια».

Γι αυτό, απαιτεί «άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των νεοσυλλέκτων και των στελεχών της 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη:

  • Την πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ στους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού στους θαλάμους, τα εστιατόρια κ.ά.
  • Τη δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων ποσοτήτων σε υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.
  • Τη συστηματική απολύμανση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο.
  • Την υπεύθυνη ενημέρωση όλου του προσωπικού από υγειονομικούς σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού». 

Δείτε ακόμα...