ΕΑΚΠ: Καλεί στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη κινητοποίηση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ)

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) καλεί όλους τους εργαζόμενους στο ΠΣ να δώσουν ένα ουσιαστικό, μαχητικό και μαζικό παρόν στην κινητοποίηση εν όψει της ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη σημειώνει η παράταξη.

Ταυτόχρονα διεκδικεί μέτρα ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακρίβειας για τους Πυροσβέστες και τις οικογένειες τους, φθηνή ενέργεια, αναγκαίο ανθρώπινο αγαθό κι όχι εμπόρευμα για τους λίγους, αύξηση μισθών και συντάξεων για εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών του Π.Σ. καθώς και μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών, να ενταχθεί όλο το προσωπικό του ΠΣ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το προσωπικό του Π.Σ. όλων των βαθμίδων και των εργασιακών σχέσεων έχει πλέον συγκεντρώσει μεγάλη εμπειρία από το πώς οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται την πολιτική προστασία του λαού μας και πώς αντιμετωπίζουν την εργασία μας στο Πυροσβεστικό Σώμα. Διαδοχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, «αναδιαρθρώσεις», «αναβαθμίσεις» κλπ εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, στην πράξη για τους εργαζόμενους στο ΠΣ μεταφράζονται ως διαρκής απλήρωτη υπερεργασία, ξεσπίτωμα, ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, απάνθρωπες συνθήκες κατά την εργασία μας.

Οι κυβερνήσεις νυν και πρώην, υπό τις οδηγίες της Ε.Ε μαζί με τις συμπορευόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες, εν όψει μάλιστα και της προεκλογικής περιόδου που ουσιαστικά ξεκινά, προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι πουλώντας ελπίδα με πυροτεχνήματα όπως την τροπολογία για την πληρωμή των πρόσθετων (που όμως τελικά οδηγεί σε ακόμη περισσότερη υπερεργασία και δεν πληρώνει ούτε ένα απειροελάχιστο ποσοστό της επιπλέον απασχόλησής μας), την πιθανή πρόσληψη νέων πυροσβεστών (και την αόριστη ελπίδα για απορρόφηση των συμβασιούχων συναδέλφων), την προκήρυξη σχολής αρχιπυροσβεστών (με ασαφείς όρους και προϋποθέσεις) κ.α. 

Την ελπίδα αυτή την πουλάνε πολύ ακριβά, καθώς την ίδια στιγμή η πραγματικότητα που χτίζεται γύρω μας είναι εφιαλτική: ακρίβεια δίχως ορατό τέλος στον ορίζοντα, αδυναμία κάλυψης στοιχειωδών ανθρώπινων αναγκών, διαρκές τρέξιμο για τα στοιχειώδη, κανένα δικαίωμα στην αναψυχή και την καλλιέργεια των ανθρώπινων αναγκών μας. Όλα δείχνουν πως πανευρωπαϊκά ο χειμώνας που έρχεται θα είναι εφιαλτικός, με μεγάλο μέρος των λαών να αναγκάζονται να «επιλέξουν» αν θα φάνε ή αν θα ζεσταθούν! 

Γίνεται πλέον απολύτως κατανοητό από τον καθέναν ότι μια δεκαετία περικοπών, διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, κοινωνικών παροχών κ.ά. δεν ήταν μια «παρένθεση» αλλά το πρώτο μέρος στον κοινωνικό μεσαίωνα που μας περιμένει. Όταν πλέον το φάσμα της πείνας και του κρύου χτυπά την πόρτα των σπιτιών μας και των διπλανών μας, ψίχουλα σαν την «πληρωμή 12 πρόσθετων την αντιπυρική» και την «συνταξιοδοτική αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας» δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους εργαζόμενους στο ΠΣ να δώσουν ένα ουσιαστικό, μαχητικό και μαζικό παρόν στην κινητοποίηση εν όψει της ΔΕΘ στις 9 Σεπτέμβρη, συσπειρωμένοι με διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας για:

  • Μέτρα ουσιαστικής αντιμετώπισης της ακρίβειας.
  • Φθηνή ενέργεια, αναγκαίο ανθρώπινο αγαθό κι όχι εμπόρευμα για τους λίγους
  • Αύξηση μισθών και συντάξεων για εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών του Π.Σ. καθώς και η μονιμοποίηση όλων των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών.
  • Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του ΠΣ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...