ΕΑΚΠ: Νέα παρέμβαση για άδεια ειδικού σκοπού σε πυροσβέστη

ΕΑΚΠ-logo

Σε νέα γραπτή παρέμβαση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προχώρησε η ΕΑΚΠ για να δοθεί άδεια ειδικού σκοπού σε πυροσβέστη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,

“η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας δεν χορηγεί σε συνάδελφό μας την άδεια ειδικού σκοπού, όπως ακριβώς ορίζεται από τις νομοθετικές διατάξεις (…)”

Αντίθετα , ο συγκεκριμένος πυροσβέστης “ορίζεται κατ’ επανάληψη σε 24ωρες υπηρεσίες από την Διοίκησή του μέσα στο χρονικό διάστημα που κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού”.

Δεν λαμβάνει καμιά απάντηση “γιατί έχει τέτοια αντιμετώπιση” και συν τοις άλλοις, “παράλληλα με τα προσωπικά και οικογενειακά του προβλήματα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει και την άσκηση πειθαρχικής δίωξης από την Διοίκησή του, με αφορμή το γεγονός ότι ήθελε να κάνει χρήση του συνόλου της άδειας ειδικού σκοπού όπως τη δικαιούται.”

Η ΕΑΚΠ ζητάει:

  • Να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες οδηγίες προς την Π.Υ. Ελευσίνας, από την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις και τις Διαταγές της υπηρεσίας μας.
  • Να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου μας, ο οποίος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να ζητήσει αυτό που δικαιούται, προκειμένου να προστατεύσει την οικογένειά του και τους δικούς του ανθρώπους και αντιμετώπισε τον αυταρχισμό και την καταχρηστική άσκηση Διοίκησης από την υπηρεσία του.

Σχετική ερώτηση έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή προς τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Δείτε ακόμα...