ΕΕ: Ακόμη 500 εκατ. ευρώ σε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία

Τζοζέπ Μπορέλ - Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης 22/2/21
Φώτο Αρχείου / Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης 22/2/21 – Πηγή: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ακόμη 500 εκατ. ευρώ σε στρατιωτικό εξοπλισμό για την Ουκρανία αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Θα παράσχουμε μια νέα δόση 500 επιπλέον εκατομμυρίων στρατιωτικής υποστήριξης στην Ουκρανία», είπε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους καθοδόν για τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Βάισενχάους της Γερμανίας.

Η G7 θα «ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία» όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με τον Μπορέλ που δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για ένα εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου για «να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από το πετρέλαιο από τη Ρωσία».

Η ομάδα των πλουσιότερων εθνών του κόσμου πρόκειται επίσης να συζητήσει την παραπληροφόρηση εν καιρώ πολέμου και την αύξηση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, είπε ο Μπορέλ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...