ΕΕΔΔΑ: Αιγαίο, θάλασσα ειρήνης και όχι τάφος αθώων

«Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και όχι τάφος αθώων», «όχι στην κανονικότητα του θανάτου», «ο τόπος που σπουδάζουμε δεν είναι υγρός τάφος ψυχών», «όχι στον εγκλωβισμό και στο ξεσπίτωμα ανθρώπινων ψυχών», αυτά είναι τα συνθήματα που διατρανώνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) τα οποία ακούστηκαν άλλωστε στις 6 Οκτώβρη από φοιτητές και εργαζόμενους στη Λέσβο, με αφορμή τις νέες τραγωδίες σε Λέσβο και Κύθηρα.

Όπως τονίζει η ΕΕΔΔΑ, «η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για “διαχείριση”! Η μόνη διαχείριση που θα άρμοζε σε μια χώρα που έχει γνωρίσει την προσφυγιά, είναι να περιθάλπει εκείνους που έχουν ανάγκη, να τους εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όσο παραμένουν στο έδαφός της, να εξετάζει τα αιτήματά τους και να τους αποδίδει το νομιμοποιητικό καθεστώς που απορρέει από την ιδιότητά τους, χωρίς να παίζει παιχνίδια με τις λέξεις “πρόσφυγας” και “μετανάστης”.

Δεκάδες πνιγμένοι άνθρωποι, ανάμεσά τους νέες γυναίκες και παιδιά, ανασύρονται νεκροί από τις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και των Κυθήρων. Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων έχει αιτία. Όλοι τους είναι θύματα είτε ιμπεριαλιστικών πολέμων είτε της καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών των χωρών τους. Τώρα είναι η ώρα να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους. Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε τα σχέδιά τους, να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική θανάτου, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ειρήνη στον κόσμο και στην περιοχή μας. Τώρα είναι η ώρα να κινητοποιηθούμε μαζικά ενάντια στα στρατόπεδα των σύγχρονων σκλάβων.

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης στέκεται αλληλέγγυα σε πρόσφυγες και μετανάστες και καλεί σε ανυπακοή στις πολιτικές των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε ακόμα...