ΕΕΤΕ: Άνοιξε τις διαδικτυακές πύλες της η Έκθεση “Ελλάδα: «Πεδίο πολέμου» ή «θάλασσα Ειρήνης;»”

Έκθεση ΕΕΤΕ

Για τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την ανθρωπιστική κρίση και ενάντια στην “αμυντική” συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) διοργάνωσε διαδικτυακή έκθεση με τίτλο: “ΕΛΛΑΔΑ «πεδίο πολέμου» ή «θάλασσα Ειρήνης;»”.

Στα πλαίσια αυτά το ΕΕΤΕ διοργάνωσε την έκθεση και συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις μαζί με: 

  • την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
  • Εργατικά σωματεία
  • Φοιτητικούς Συλλόγους
  • Σωματεία ΕΒΕ, Συλλόγους Συνταξιούχων 
  • την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), 
  • την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) 
  • μια σειρά άλλους μαζικούς φορείς που θέτουν σε προτεραιότητα την υπεράσπιση της Ειρήνης»
Μέχρι στιγμής λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Ανούση Ρένα, Αντώνος Ανδρέας, Βαγγέλης Ηλίας, Βαΐτσης Τριαντάφυλλος, Βαρελάς Παναγιώτης, Βολονάκη Ουρανία, Βουτσινά Μαριάννα, Βουτύρη Τσουματίδου Στέλλα, Γιδοπούλου Λεωνία, Γκαμαλέτσος Νίκος, Γκράμα Γκαμπριέλ, Δήμα Νικολάκη, Διαμαντάκη Αργυρώ, Δωρόπουλος Βασίλης, Επιτήδειου Κατερίνα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζαχάρωφ Μαρίβα, Ζουλάκης Μανώλης, Ηλιακοπούλου Βασιλική, Ιωσηφίδης Σωτήρης, Καραμανλή Αφροδίτη, Κατσούλα Κωροναίου Ειρήνη, Κευγάς Μιχάλης, Κοκκίνου Θεοδώρα, Κομσελή Αναστασία, Κονταξή Αντωνία, Κουσίδου Ελένη, Κουφοπάνου Μιχαλοπούλου Αργυρώ, Κράλλη Γεωργιάννα, Κριτσωτάκης Δημήτρης, Λημνιός Σβετλάνα, Λιάκος Άρης, Λιώσης Παναγιώτης, Λούκας Παναγιώτης, Μαμαλίγκα Σοφία, Μαννέτα Ευαγγελία, Μελά Εύα, Μήτσικας Χρήστος, Μίχας Ιωάννης, Μπίτζος Μανώλης, Μπραουδάκη Νικολακή Ειρήνη, Νασιοπούλου Ντιάννα, Νιόλης Νιολάκης Γρηγόρης, Ντάτσικα Γιώτα, Ξυλά Ξανάλατου Ίρις, Οϊμπακ Γιώργος, Παγωμένος Κώστας – Παξιμαδά Λευτεριώτου Λίλη, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παπαθεοδώρου Κάλλια, Παπασάββας Στάυρος (Σταύρος), Παππάς Αντώνης, Πάτση Μαρία, Παττακού Ελένη, Σερεμής Κωνσταντίνος, Σινιόσογλου Αλέξανδρος, Σπυρόπουλος Κώστας, Σταθοπούλου Κατερίνα, Σταφέτος Στέλιος, Στεργιοπούλου Νανά, Σχοινά Πολυχρονία, Τσανάκα Άννα, Τσιμπουρλάς Χρήστος, Υφαντίδου Βενετία, Φεράν Γεράκη Ιωσηφίνα, Χατζοπούλου Βακιρτζή Μαρία, Χασεκίδη Αλεξάνδρα, Χρυστοφυλάκης Στυλιανός, Χρυσάνθου Αρετή, Ψαρώνη Πεζά Ευγενία. 

http://www.eete.gr/Files/ExhibitionMedia/p1e4t5icbvasdv7o1jf51abh1jh64.jpg

H έκθεση είναι διαρκής και τα έργα θα παραμείνουν αναρτημένα στο site του ΕΕΤΕ. www.eete.gr

Οι φορείς και τα ΜΜΕ έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα έργα στα πλαίσια υπεράσπισης της Ειρήνης.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ αποφάσισε:

τη συμμετοχή στις δράσεις για να υψώσουμε τη δική μας φωνή για το έγκλημα που συντελείται στη θάλασσά μας με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία από την Τουρκία, με την ανοχή – προτροπή ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα.

Για να αποκρούσουμε με τα δικά μας μέσα την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία «Αμοιβαίας Αμυντικής» Συνεργασίας, που ενίσχυσε η προηγούμενη κυβέρνηση και που ολοκληρώνει η σημερινή. Μάλιστα σήμερα επικυρώνεται η ακόμα ισχυρότερη πρόσδεση της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. 

Παράλληλα, το Επιμελητήριο όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, δίνει σημαντικούς αγώνες για την ειρήνη. Ανέπτυξε δράση κατά των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, κατά της επέμβασης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και στάθηκε ο κλάδος μας πάντα αλληλέγγυος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Οφείλουμε και να υπερασπιστούμε την Ειρήνη και την ανθρώπινη ζωή με όλα τα μέσα. Να θυμηθούμε το στίχο του Μπρεχτ “όταν μιλάνε για ζωτικές αγορές, μιλάνε για ζωτικούς φόνους…”. 

Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του τρόπο να εκφραστεί απέναντι σε αυτή την εγκληματική εξέλιξη, που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, δυστυχία, φτώχεια και κύμα προσφύγων, ανθρώπων που ζουν σε απάνθρωπες -σε τραγικές- συνθήκες, θύματα κι αυτοί των οικονομικών ανταγωνισμών και των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ

Ενδέχεται η έκθεση, με επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ, να πραγματοποιηθεί αργότερα σε εκθεσιακούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Το ALT.gr ξεκινάει από αύριο Κυριακή και για όλη, τουλάχιστον τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσίαση των εικαστικών και των έργων τους που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έκθεση του ΕΕΤΕ.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...