ΕΕΤΕ: Διαδικτυακή έκθεση με τίτλο «I can’t breathe»

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας
Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας

Διαδικτυακή έκθεση με τίτλο «I can’t breathe» διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ορμώμενο από τη συνεχιζόμενη αστυνομική ρατσιστική βία στις ΗΠΑ. 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε συμμετοχή τα μέλη του ΕΕΤΕ, σπουδαστές Καλών Τεχνών και επαγγελματίες σκιτσογράφους, διευρύνοντας την έννοια «I can’t breathe!» σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφυξίας που προκαλούν η οικονομική κρίση, η εργασιακή επισφάλεια, η κρατική καταστολή, ο ρατσισμός και ο φασισμός, η φτώχεια, οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου κλπ.

Όπως χαρακτηριστικά καταλήγει το κάλεσμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ:

“Ανάσα είναι να ενσαρκώνω την έμπνευση σε χρώματα, στην πέτρα, στο μέταλλο, στο λόγο, σε χίλιους δυο τρόπους δημιουργικής έκφρασης. Βαθειά ανάσα είναι όταν μπορώ να υπενθυμίζω στους κυβερνώντες: Στην καταστροφική σας μαυρίλα, Δημιουργώ Φως! Ανασαίνω! Ανασαίνω σημαίνει ο κόσμος αλλάζει και μαζί του αλλάζουμε και εμείς ίσοι προς ίσους. Μόνη επιλογή για να συνεχίσω να ζω, είναι να μη πάψω να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι και να δημιουργώ. Αν πάψουν αυτά σταματάει και η ζωή. Δεν έχουμε άλλες επιλογές…”.

Ολόκληρη το κάλεσμα του ΔΣ του ΕΕΤΕ εδώ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...