ΕΕΤΕ: Νέες μηχανοκίνητες πορείες στις 8 και 11 Μάη ενάντια στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο

Συλλαλητήριο Γονέων κι Εκπαιδευτικών για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών κι εκπαιδευτικών από την πανδημία - 25/8/2020
ΕΕΤΕ – Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο Εκπαιδευτικών και Γονέων για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των μαθητών από την πανδημία – 25/8/2020

Νέες μηχανοκίνητες πορείες ενάντια στην κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) το Σάββατο 8 Μάη και την Τρίτη 11 Μάη σε τέσσερις συνολικά, πόλεις της χώρας. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Μάη, κινητοποιήσεις με αυτοκίνητα και δίτροχα, θα γίνουν με ώρα έναρξης τη 1 το μεσημέρι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Τα σημεία εκκίνησης είναι στην Αθήνα ο Σταθμός Λαρίσης, στη Θεσσαλονίκη το Άγαλμα Βενιζέλου και στη Λάρισα η κεντρική πλατεία (Στάθμευση περιμετρικά της πλατείας)

Την Τρίτη 11 Μάη, θα γίνει στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου στις 6.30 το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας με εικαστικό δρώμενο.

Το ΕΕΤΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η κατάργηση της Τέχνης στο Λύκειο βάζει φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών. Χιλιάδες μαθητές που προσανατολίζονται σε μία από τις τουλάχιστον 15 Σχολές που απαιτούν σχέδιο θα αναγκαστούν να πληρώνουν φροντιστήρια. Η απόφαση για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου δεν πρέπει να περάσει».

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις είχαν γίνει από το ΕΕΤΕ και στις 19 Μάρτη στις τέσσερις πόλεις. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...