ΕΕΤΕ: «Προς Επισκευήν Ολομελείας – Μια διαφορετική προσέγγιση της Ελληνικής Επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ)
Φώτο Αρχείου / Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ): Εικαστική Έκθεση στην Πάτρα – «Προς Επισκευήν Ολομελείας – Μια διαφορετική προσέγγιση της Ελληνικής Επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα»

Σε δύο χώρους στην Αθήνα μεταφέρεται η έκθεση «Προς Επισκευήν Ολομελείας – μια διαφορετική προσέγγιση της Ελληνικής Επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα», που οργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, από 17 Δεκέμβρη 2021 έως 16 Γενάρη η έκθεση θα λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο χώρους: Στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66) στο Θησείο και στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (πλατεία Καρύτση 8).

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 117 εικαστικοί καλλιτέχνες, με 151 έργα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ, περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, κ.λπ.) και έχει ως στόχο την αποτύπωση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με άξονα την Επανάσταση.

«Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε στο φως, να αποτυπώσουμε όσα αποσιωπήθηκαν, στρεβλώθηκαν, καταδικάστηκαν στη λήθη. Να συμπληρώσουμε την εικόνα απαντώντας σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την Επανάσταση του ’21, και τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι σήμερα. Να αποτυπώσουμε, στα γενικά πλαίσια του εισαγωγικού σημειώματος, μιαν αληθινή εικόνα – εθνικό είναι ό,τι είναι αληθές, έλεγε ο Δ. Σολωμός για τους αγώνες του ελληνικού λαού στη διαχρονία, πάντοτε με πρόταγμα την ελευθερία», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΕΕΤΕ.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 11.00 – 19.00. Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 15.00. Δευτέρα κλειστά.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...