Εκδηλώσεις ΚΝΕ – liveblog του Οδηγητή: Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Αφίσα της ΚΝΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου / 2021
Αφίσα της ΚΝΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου / 2021 / Πηγή: ΚΝΕ

«Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνουμε η γενιά της πάλης για την ανατροπή!». Με αυτό το σύνθημα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προγραμματίζουν εκδηλώσεις σε σχολές και γειτονιές μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα στον «αέρα» από νωρίς το πρωί, βρίσκεται το live-blog του «Οδηγητή» για την συνεχή ενημέρωση από τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό, όλες τις στιγμές, τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του τριήμερου αγωνιστικού εορτασμού για τα 48 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθεί με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία.

Όπως τονίζει η ΚΝΕ στο κεντρικό κάλεσμά της, «ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, με τις – μόνο κατ’ όνομα – “αμυντικές”, στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές Συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Η επέκταση της βάσης της Σούδας, η εγκατάσταση νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις και ασκήσεις του αμερικανικού στρατού, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Ουσιαστικά, με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων του συστήματος, μετατρέπουν τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν “προστατεύουν” τους λαούς, τους δολοφονούν!».

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.

Στην Πελοπόννησο

 • — Η ΠΟ Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα 15 Νοέμβρη στης 18.00, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ.  Θα μιλήσει ο Κεντρής Στάθης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Ο.Π. Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
 • — Οι Ο.Β. Αρκαδίας της ΚΝΕ θα οργανώσουν τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο κτίριο του Οικονομικού προβολή του podcast της ΚΝΕ «Το Πολυτεχνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή».
 • — Η Τ.Ο Μεσσηνίας το Σάββατο 20 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. 19:00 οργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο μέλος της Κ.Ε. και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ στον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο» – Γιώργος Βουβαλέας.
 • — Η Τ. Ο. Λακωνίας της ΚΝΕ θα προχωρήσει σε προβολή ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της δικτατορίας 1967 – 1974» το Σάββατο 20 Νοέμβρη στα γραφεία των συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Ευαγγελιστρίας 46, στη Σπάρτη.
 • — Η Ο.Β. Κορίνθου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Το χρονικό της δικτατορίας 1967 – 1974» την Κυριακή 21 Νοέμβρη στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Κορίνθου του ΚΚΕ (Αποστόλου Παύλου 46), στις 6 μ.μ.

Στα Γιάννενα

Εκδηλώσεις για τη φετινή επέτειο του ξεσηκωμού στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973 διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις των Ιωαννίνων της ΚΝΕ:

 • – Η ΤΟ ΑΕΙ Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη στις 12 μ. στην αίθουσα σεμιναρίων (κτίριο Μηχανικών Η/Υ στο ισόγειο). Θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στην Κρήτη

Οι Οργανώσεις Πανεπιστημίων Κρήτης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις και περιοδείες σε κεντρικούς χώρους των ιδρυμάτων.

Τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη:

 • – Έκθεση φωτογραφίας από τον αντιδικτατορικό αγώνα στους χώρους των πανεπιστημίων σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο και Σητεία.
 • – Εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ στα καινούργια γραφεία του ΚΚΕ στα Χανιά, στις 6.30 μ.μ.

Την Τρίτη 16 Νοέμβρη:

 • – Συζήτηση με θέμα «48 χρόνια μετά, τα διδάγματα από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα», στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, έξω από το κυλικείο του Φυσικού στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα.
 • – Στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, στο αίθριο στις 10 π.μ.. Θα μιλήσει ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ σήμερα.
 • – Στο Ρέθυμνο, θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αίθριο του πανεπιστημίου στις 12.30 μ.μ.. Θα μιλήσει ο Αργύρης Αλεξάκης, μέλος του ΓΠ Κρήτης της ΚΝΕ.

Πηγή: ΚΝΕ

Δείτε ακόμα...