Εκλογές στην ΕΥΠΣ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης: «Τώρα έχουμε επιλογή και στην Ένωσή μας – Ψηφίζουμε ΕΑΚΠ»

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη κινητοποίηση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ)

Στις 16 και 17 Απριλίου πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με σύνθημα «Τώρα έχουμε επιλογή και στην ένωσή μας! » η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) της ΕΥΠΣ Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης καλεί όλους τους πυροσβέστες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιό της.

Στην διακήρυξή της αναφέρει:

Τώρα έχουμε επιλογή και στην Ένωσή μας!

Στις εκλογές ψηφίζουμε Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά τη φρίκη του πολέμου, οι λαοί να χύνουν ξανά το αίμα τους εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε!

Με κανέναν τρόπο δε πρέπει να υπάρξει εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο!

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα εργασιακά μας από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση όπως και όλο τον λαό με την ακρίβεια και την φτώχεια,να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε, με ασταμάτητες επιφυλακές, απλήρωτη υπερεργασία, ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα την ώρα της πυρόσβεσης σε απομακρυσμένες περιοχές, μεταθέσεις που διαλύουν τη ζωή των πυροσβεστών, εντατικοποίηση σε βαθμό εξαντλητικό.

Χρειάζεται να δράσουμε οργανωμένα, μεθοδικά και με σχέδιο προκειμένου να προστατέψουμε τη ζωή μας αλλά και να τη βελτιώσουμε.

Για όλα τα παραπάνω το απερχόμενο ΔΣ δεν έχει πια πειστικές απαντήσεις για τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.

Αλήθεια, είναι ατομικό πρόβλημα των συναδέλφων η μη συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα; Ποιος έχει «εκπαιδεύσει» διαχρονικά τους πυροσβέστες ότι αρκεί η ψήφος για την ανάδειξη εκπροσώπων που θα του λύσουν τα προβλήματα; Ποιος στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση; Ποιος καλεί τους συναδέλφους να μην αγωνίζονται γιατί «δεν υπάρχει άλλος τρόπος διεκδίκησης, πέρα από την αποστολή επιστολών και μελετών;»

Αλήθεια, ποιος υποστήριζε μέχρι πρόσφατα ότι το ζήτημα των αλλεπάλληλων (προληπτικών ή μη) επιφυλακών οφειλόταν απλώς σε μια «κατάχρηση» από ορισμένες διοικήσεις κι ότι μπορεί να λυθεί με «αποσαφήνιση»; Μια τέτοια θέση είναι ξερό ΨΕΜΑ, αφού γνωρίζουν και οι ίδιοι που τη διαδίδουν ότι ο Ν. 4662/2020 προβλέπει ΣΑΦΩΣ το συγκεκριμένο καθεστώς επιφυλακών. Αν δεν καταργηθεί ο νόμος, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Είναι απολύτως δικαιολογημένη η οργή των συναδέλφων που εκφράζεται καθημερινά,για το ότι το προσωπικό του ΠΣ έχει μετατραπεί σε άμισθους εργάτες των ιδιωτικών εταιριών (FRAPORT, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ,κ.λπ.). Ποιος αλήθεια ευθύνεται για αυτό το οποίο ξεκάθαρα προβλέπει ο 4662/2020;

Το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί σταδιακά από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ),ολοκληρώθηκε με τον τελευταίο νόμο και υποστηρίχθηκε (τόσο μέσα στον συνδικαλιστικό μας χώρο όσο και με παρεμβάσεις τους μέσα στη Βουλή) από τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του ΠΣ που ελέγχει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Μπορεί αλήθεια να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα των ελλιπών και ληγμένων (πρακτικά άχρηστων) ΜΑΠ με υπομνήματα και παρακάλια, όταν συνειδητά η κυβέρνηση μας λέει «κόψτε το λαιμό σας και βρείτε δωρεές»; Η ασφάλεια και η ζωή του πυροσβέστη στην εργασία του δηλαδή επαφίεται στην «καλή θέληση» όποιου και όποτε θελήσει να του χαρίσει τα εργαλεία για τη δουλειά του;

Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι συνάδελφοι. Αρκετά! Οι πυροσβέστες έχουν φωνή!

Καλούμε τους συναδέλφους με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσουν να ψηφίσουν, να στηρίξουν την ΕΑΚΠ, είτε με φυσική παρουσία είτε ηλεκτρονικά, να καταδικάσουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ.

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Να αγωνιστούμε για:

Μονιμοποίηση όλων των 5ετών και συμβασιούχων πυροσβεστών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων και επιστροφή των συναδέλφων που ξεσπιτώθηκαν

Κατάργηση των επιφυλακών που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση, για να καλύψουν τα τεράστια κενά της υπηρεσίας.

Ένταξη του επαγγέλματος μας στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

Κατάργηση του νόμου 4662/2020, και όλων των συναφών νομοθετημάτων.

Χρηματική αποζημίωση για την υπερωριακή εργασία και κατά τις Κυριακές και αργίες.

Κρατική ενίσχυση στα επίπεδα που απαιτείται για να αναβαθμιστούν σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ της ΕΥΠΣ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πυρονόμος (14944) Σαββίδης Συμεών του Ευστρατίου

Υπαρχστης (17239) Σιδερίδης Νικόλαος του Πέτρου

Δείτε ακόμα...