ΚΕΠΒ: Εκτεθειμένοι οι νεοσύλλεκτοι στη πανδημία – Σοβαρές ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας

Στρατιώτες - φαντάροι - Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα
Φώτο Αρχείου / Τραπεζαρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), Θήβα / Πηγή: ΓΕΣ

Αυτή την εβδομάδα παρουσιάστηκαν στη Θήβα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) νεοσύλλεκτοι της ΣΤ΄ΕΣΣΟ. Τα μέτρα κατά της πανδημίας του Υπουργείου Άμυνας ήταν ελλειπή. Ταυτόχρονα ακόμη και τα τεστ εφαρμόστηκαν με αναποτελεσματικό τρόπο. Οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας είναι σοβαρές.

Συγκεκριμένα όπως κατήγγειλαν στο alt.gr φαντάροι, μόλις παρουσιάστηκαν υποβλήθηκαν σε rapid-test στην πύλη. Σε 15′ είχαν την απάντηση. Όσοι ήταν αρνητικοί προχώρησαν μέσα κανονικά για να παρουσιαστούν. Όσοι βρέθηκαν θετικοί στάλθηκαν πίσω στα σπίτια τους. Ωστόσο τα rapid test που εφαρμόζει το Υπουργείο Άμυνας, ως γνωστόν, δε επιβεβαιώνουν αν «κόλλησες» το τελευταίο 2ημερο – 3ήμερο. Ο ιός θέλει δύο με τρία 24ωρα για να επωαστεί, άρα και να εντοπιστεί από τα rapid test. Κατά συνέπεια, οι νεοσύλλεκτοι που τελικά παρουσιάστηκαν δεν ήταν σίγουρα αρνητικοί.

Και επιβεβαιώθηκε σύντομα!

Με νέα τεστ σε όσους τελικά παρουσιάστηκαν και μοιράστηκαν στους θαλάμους τους, αποδείχτηκε ότι ήταν φορείς του ιού. Μέχρι τώρα 5 κρούσματα εντοπίστηκαν. Η Διοίκηση αναγκάστηκε να απομονώσει ολόκληρους θαλάμους και να επαναλάβει τα τεστ.

Έχει ευθύνες το Υπουργείου Άμυνας και η Κυβέρνηση

Το παράδειγμα του ΚΕΠΒ δεν είναι εξαίρεση. Το ίδιο πρωτόκολλο τηρείται σε όλα τα ΣΥΠΟ. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Άμυνας έχουν σοβαρές ευθύνες. Καταρχήν για την αναποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού. Και κατά δεύτερο για την μη εφαρμογή όσων προτείνουν οι επιστήμονες και ζητά το ΚΚΕ. Όπως για παράδειγμα, να εξασφαλίσει το κράτος για όλους τους νεοσύλλεκτους δωρεάν διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό έως 48 ώρες πριν την κατάταξή τους.

Αντί το Υπουργείο Άμυνας να διαρρέει καθησυχαστικές πληροφορίες σε ΜΜΕ να πάρει άμεσα μέτρα κατά της διάδοσης του COVID-19.

Δείτε ακόμα...