«Ελ. Βενιζέλος»: Συναγερμός με δύο πτήσεις της Emirates προς Ντουμπάι και Νέα Υόρκη

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μετά από πληροφορίες για πιθανό «ύποπτο επιβάτη» σε δύο πτήσεις της Emirates με προορισμό η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δεδομένα, η CIA ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές, για ύποπτο επιβάτη σε μία από τις δύο πτήσεις της Εmirates που αναχωρούν από την Αθήνα.

Η πτήση ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει πίσω.

Η πτήση ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία. Ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα, αλλά ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους κι έτσι το αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα και προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγα λεπτά πριν τις 10 μ.μ.. Μόλις το αεροσκάφος μπήκε στο ελληνικό FIR, συνοδεύτηκε από δύο μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι επιβάτες της πτήσης που δεν απογειώθηκε, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο από την αντιτρομοκρατική και την αστυνομία, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο. Στις 22:06, η πτήση ΕΚ 210, που είχε καθηλωθεί στο έδαφος, αναχώρησε για Ντουμπάι.

To 2o αεροπλάνο έχει απομονωθεί σε μια πλευρά της πίστας, όπου θα γίνει ο έλεγχος μέσα στο σκάφος, στους επιβάτες και στον χώρο των αποσκευών. Το αεροπλάνο δεν αναμένεται να φύγει από την Ελλάδα σήμερα.

Δείτε ακόμα...