ΕΛΔΥΚ: Φαντάροι παρήγγειλαν βιβλία από τη «Σύγχρονη Εποχή» για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου

Μονάδες και Φυλάκια του Έβρου επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εν όψει των εορτών
(Φωτό αρχείου)

Ως στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο 2ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ αποφασίσαμε να παραγγείλουμε ορισμένα βιβλία, με σκοπό να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο μας χρόνο. Μέσα απ’ τις συζητήσεις που κάναμε με τους συναδέλφους στρατιώτες προέκυπταν μια σειρά ερωτήματα, ιστορικά και άλλα. Ψάχναμε λοιπόν εκδόσεις που θα δίνουν απαντήσεις στα διάφορα «γιατί».

Διαβάζοντας μέσα από την ιστοσελίδα του alt.gr την πρωτοβουλία που πήραν οι συφανταροί μας από το 95 ΤΥΕΘ  στη Ρόδο και την ανταπόκριση των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής να προχωρήσει σε έκπτωση 40% για τους φαντάρους, συζητήσαμε και αποφασίσαμε και εμείς να αξιοποιήσουμε την έκπτωση που αποτελεί μια μεγάλη διευκόλυνση για όσους υπηρετούμε. 

Επιλέξαμε λοιπόν ορισμένες εκδόσεις μέσα απ’ τον τεράστιο πλούτο εκδόσεων που διαθέτει η Σύγχρονη Εποχή. Η οικονομική διευκόλυνση ήταν σημαντική υπόθεση για εμάς, καθώς παρά το γεγονός ότι ο μισθός των στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ είναι 270 ευρώ και πάλι τα λεφτά αυτά δεν επαρκούν. Βασικό έξοδο πέρα από όλα τα άλλα αποτελούν τα αεροπορικά μας εισητηριά τα οποία στην πλειονότητα πληρώνουμε εμείς, και ειδικά Χριστούγεννα Πάσχα και καλοκαίρι οι τιμές εκτοξεύονται! Επίσης σοβαρό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ παίρνουν το πρώτο μισθό περίπου 1,5 μήνα αφότου φτάσουν στο νησί. Αφού παραλάβαμε την παραγγελία μας, είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη!

Το κουτί με τα βιβλία που παραλάβαμε είχε και ορισμένες ακόμα εκδόσεις πέρα απ’ αυτές που είχαμε παραγγείλει, με σκοπό αυτά να παραμείνουν στη βιβλιοθήκη του στρατοπέδου και να είναι διαθέσιμα και για τους υπόλοιπους φαντάρους! Ευχαριστούμε πολύ λοιπόν τη Σύγχρονη Εποχή που στέκεται δίπλα στους στρατευμένους! Καλή μελέτη και καλή θητεία σε όσους υπηρετούν!

Δείτε ακόμα...