ΕΛΔΥΚ: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί …με ρυθμούς χελώνας

EUROKINISSI

Κι όμως συμβαίνει και αυτό. Τι και αν ακούμε κάθε μέρα και σε όλες τις πτώσεις για την ανάγκη να εμβολιαστεί μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Τι και αν ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση βλέπει ως μοναδικό πρόβλημα όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν , κρύβοντας με αυτόν τον τρόπο τις δικές της τεράστιες ευθύνες και ελλείψεις στη διαχείριση της πανδημίας. Ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, ακόμη και με αυτό το αφήγημα , υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες στρατιώτες στα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν και περιμένουν στις λίστες αναμονής για πάρα πολλούς μήνες.

Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στρατιωτών της 2021 Α ΕΣΣΟ επαναπατρίστηκε ανεμβολίαστο. Ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι της 2021 Γ ΕΣΣΟ περιμένει ακόμα να εμβολιστεί, ενώ στα στρατόπεδα έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι της 2021 Δ ΕΣΣΟ με αποτέλεσμα το πρόβλημα και ο κίνδυνος να γίνουν σημαντικά μεγαλύτεροι.

Όλοι αυτή η κατάσταση μας δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες για να πραγματοποιήσουμε την θητεία μας. Όσοι στρατιώτες δεν έχουμε εμβολιαστεί χρειάζεται να φέρουμε πάνω μας rapid test για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση όπου επιθυμούμε στις εξόδους μας. Την ίδια στιγμή όμως είναι αρκετές οι φορές που δεν πραγματοποιούνται τεστ μέσα στα στρατόπεδα και έτσι αναγκαζόμαστε να τα πληρώσουμε μόλις βγούμε έξω από αυτά.

Ακόμα μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα όταν επιστρέφουμε από τις άδειες μας από την Ελλάδα όπου προκειμένου να μπορέσουμε να πετάξουμε, πραγματοποιούμε μοριακά τεστ τα οποίοι επίσης τα βάζουμε από την τσέπη μας. Ένας στρατιώτης δηλαδή σήμερα που θέλει να επισκεφτεί την οικογένεια του στην άδεια είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τόσο τα πανάκριβα αεροπορικά εισιτήρια αφού ούτε αυτά καλύπτονται, όσο και το επιπρόσθετο βάρος των μοριακών τεστ.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να υπάρχουν ακόμη και σήμερα στρατιώτες που έχουμε ζητήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες να εμβολιαστούμε και ακόμα περιμένουμε. Πρώτα από όλα είναι επικίνδυνο, διότι το εμβόλιο το ζητάμε για να προστατέψουμε την υγείας μας και των υπόλοιπων στρατιωτών και μόνιμων στελεχών μέσα στα στρατόπεδα. Είναι όμως και απαράδεκτο να επωμιζόμαστε όλες αυτές τις δυσκολίες στην μετακίνηση μας, στο να έχουμε πρόσβαση όπου επιθυμούμε, στο να πληρώνουμε και άλλα λεφτά από την τσέπη μας.

Ζητάμε και διεκδικούμε για ακόμη μια φορά το αυτονόητο. Να γίνονται δωρεάν τεστ σε όλους τους φαντάρους και να εμβολιαστούν άμεσα και έγκαιρα όσοι στρατιώτες το επιθυμούν παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προελέγχου πριν το εμβόλιο και παρακολούθησης μετά από την χορήγηση του.

Στρατιώτες στα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...