Ελλάδα – Σαουδική Αραβία: Ενίσχυση της «στρατηγικής σχέσης» στο πλαίσιο των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών

EUROKINISSI

Την ενίσχυση της «στρατηγικής σχέσης» με την Σαουδική Αραβία, η οποία σχετίζεται με τους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, επισφράγισε η επίσκεψη στην Ελλάδα, του πρίγκιπα και διάδοχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράφτηκαν μια σειρά «επενδυτικές» συμφωνίες, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, οι οποίες αποτελούν το συμπλήρωμα στην πολιτική της εμπλοκής. 

«Συνδέοντας τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας πολύ φθηνότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και θα υπογράψουμε μνημόνιο κατανόησης σχετικά με αυτό σήμερα», δήλωσε ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν μετά την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Μας απασχολεί επίσης το υδρογόνο και πώς να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε κόμβο για την Ευρώπη όσον αφορά το υδρογόνο, πρόκειται για κάτι που αλλάζει τα δεδομένα και για τις δύο χώρες. Εργαζόμαστε επίσης για τη διασύνδεση του δικτύου τηλεπικοινωνιών», πρόσθεσε. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την συνάντηση ως «ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη δύναμη της στρατηγικής μας σχέσης», δίνοντας «ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία», η οποία βέβαια συμπληρώνεται από την επικίνδυνη στρατιωτική συνεργασία, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή ελληνικής συστοιχίας «Patriot» στην Σαουδική Αραβία. 

Δείτε ακόμα...