Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης: Η ελληνική κυβέρνηση «τίμησε» την επέτειο του Πολυτεχνείου με οργιώδη αστυνομική καταστολή

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με το χθεσινό κυβερνητικό όργιο αυταρχισμού και καταστολής η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ της Κοινότητας Στοκχόλμης καταδικάζει με αποτροπιασμό την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να “τιμήσει” την επέτειο του Πολυτεχνείου με μια οργιώδη αστυνομική καταστολή με αύρες, ΜΑΤ, χημικά και συλλήψεις διαδηλωτών που μάλιστα τηρούσαν σχολαστικά το υγειονομικό πρωτόκολλο με αποστάσεις, μάσκες και αντισηπτικά σε αντίθεση με τους αστυνομικούς που ακόμη και όταν δεν “επιχειρούσαν” δεν χρησιμοποιούσαν ούτε μάσκες ούτε τηρούσαν αποστάσεις.

Η κυβέρνηση και η Αστυνομία επιτέθηκαν αναίτια στη συγκέντρωση εργατικών σωματείων, νεολαίας και άλλων εργαζομένων, με άγριο κυνηγητό των διαδηλωτών μέχρι και σε παρακείμενες γειτονιές, ενώ προπηλάκισαν ακόμα και βουλευτές, προκαλώντας τραυματισμούς και προσαγωγές, κατά παράβαση κάθε δικαιώματος, μεταφέροντας τους ανθρώπους αυτούς στοιβαγμένους σε κλούβες και κρατώντας τους σε συνθήκες συνωστισμού χωρίς πρόσβαση στον δικηγόρο τους.

Είναι φανεροί οι στόχοι της κυβέρνησης να απαξιώσει και να ξεμπερδέψει με τα διαχρονικά αντιιμπεριαλιστικά μηνύματα του Πολυτεχνείου και την “ενοχλητική” πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία και επίσης να αποκρύψει, έστω και για λίγο, τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με εκατοντάδες θύματα εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση του κορονοϊού, τον διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, τις μεγάλες ελλείψεις προστασίας σε εργασιακούς χώρους. 

Πλέον αποκαλύφθηκε με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια το αποκρουστικό περιεχόμενο του κυβερνητικού αυταρχισμού. Αυτή όμως η πολιτική δοκιμάστηκε πολλές φορές και στο παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι θα αποτύχει και τώρα, θα την ακυρώσουν στην πράξη η αντίσταση και οι αγώνες του εργαζόμενου ελληνικού λαού και της ανυπότακτης νεολαίας του. Το ΔΣ και οι Έλληνες μετανάστες που βιώνουμε ανάλογα προβλήματα με την κρίση, την πανδημία, την ανασφάλεια στην υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματά μας, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας».

Δείτε ακόμα...