Ελληνικό C-130 πάνω απ’ την Τυνησία με πορεία προς Μάλι;

Ελληνικό C-130 πετά στον εναέριο χώρο της Τυνησίας
Ελληνικό C-130 πετά στον εναέριο χώρο της Τυνησίας / Πηγή: ItamilRadar

Ελληνικό C-130 που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας “εντοπίστηκε” χθες το πρωί να πετά πάνω απ’ τον εναέριο χώρο της Τυνησίας, με κατεύθυνση σύμφωνα με το Itamilradar το Μάλι.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απ’ τη νοτιοδυτική του πορεία πάνω από την Τυνησία λίγο πριν εγκαταλείψει το FIR Τύνιδας.

Η ιταλική ιστοσελίδα Itamilradar, δημοσιεύει τις αεροπορικές τροχιές στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω απ’ την Ιταλία και τη Μεσόγειο σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα ίδια τα αεροσκάφη.

Μάλιστα, το site αναφέρει ότι η χώρα μας θα συμμετέχει στο Μάλι με προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που θα ενσωματωθεί στην δύναμη της στρατιωτικής επιχείρησης «Takumba» .

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Θα αυξήσουμε την ελληνική συμμετοχή στο Μάλι»

Νωρίτερα, σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος επιβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα στείλει στρατιωτικό προσωπικό στο Μάλι απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης να εμπλέξει τη χώρα και το λαό ακόμη πιο βαθιά στους επικίνδυνους σχεδιασμούς για χάρη της περιβόητης γεωστρατηγικής αναβάθμισης.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού επανέλαβε τους πάγιους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης, περί ανάδειξης της Ελλάδας σε πυλώνα ασφάλειας και αξιόπιστου συμμάχου, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση μελετά την αποστολή στρατευμάτων στο Μάλι.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η αποστολή «αριθμού» στρατιωτών θα γίνει στο πλαίσιο της Ευρωενωσιακής αποστολής (EUTMMALI), στην οποία ήδη η χώρα συμμετέχει από το 2015 με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι η αποστολή αυτή θα περιλαμβάνει την αποστολή «λίγων, όχι όμως χιλιάδων» στρατιωτών, ισχυριζόμενος, ότι η αποστολή θα γίνει στο πλαίσιο της ευρύτερης συμμαχικής σχέσης με την Γαλλία.

Να σημειωθεί εδώ ότι η EUTM Mali, είναι νύχι – κρέας με την γαλλική στρατιωτική επιχείρηση «Takumba» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ.

Δείτε ακόμα...