Ενισχύεται το φακέλωμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας reportersunited.gr, επικαλούμενη δήλωση αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι το καλοκαίρι η αστυνομία θα έχει εφοδιαστεί με χιλιάδες φορητές συσκευές που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση στοιχείων των πολιτών, με τη χρήση λογισμικού αναγνώρισης προσώπου και λήψης δακτυλικού αποτυπώματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί μέτρα που ενισχύουν το φακέλωμα και εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η απόφαση για την υλοποίηση του νέου αυτού μέτρου, που θα επεκτείνει το φακέλωμα των πολιτών και ο έλεγχος των στοιχείων τους θα γίνεται στους δρόμους και στις γειτονιές, πάρθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι διαδικασίες ξεκίνησαν το 2017 και η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε το 2019.

Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του έργου, περίπου το 75%, καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Οι ανακαλύψεις της τεχνολογίας, σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιούνται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για την ένταση της εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών, σε βάρος του λαϊκού κινήματος, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Το νέο σύστημα προβλέπει διασυνδέσεις με 20 βάσεις δεδομένων σε υπηρεσίες της χώρας μας, όπως των υπουργείων Δικαιοσύνης, Μεταφορών, Εσωτερικών και Εξωτερικών, αλλά και με υπηρεσίες φακελώματος και καταστολής ιμπεριαλιστικών οργανισμών όπως είναι η Europol και η Interpol.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες.

Βασίλης Δ.

Δείτε ακόμα...