Ενίσχυση γαλλικών κατασταλτικών δυνάμεων της Frontex στον Έβρο και το Αιγαίο

Το περιπολικό των Γαλλικών Τελωνίων «Jean-François Deniau» (DF P3) που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο κατά διαστήματα
Φώτο Αρχείου / Το περιπολικό των Γαλλικών Τελωνίων «Jean-François Deniau» (DF P3) που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο κατά διαστήματα / Πηγή: Γαλλική Πρεσβεία

Πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λίγες μόνο ημέρες μετά την κύρωση της ιμπεριαλιστικής Συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Τα θέματα που συζήτησαν ήταν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, η “ασφάλεια” στην Μεσόγειο, αλλά και η “προστασία” των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ωσάν οικοδεσπότης προανήγγειλε σύμφωνα με δημοσιεύματα την ενίσχυση της Frontex στον Έβρο και το Αιγαίο. Τόνισε μάλιστα πως θεωρεί ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά  και επεσήμανε: “Συζητήσαμε για τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στο πλαίσιο της Προεδρίας της Γαλλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022”.

Οι ενέργειες αυτές της Γαλλίας αποδεικνύουν ότι οι ιμπεριαλιστές θα προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα σχετικά με την παραπέρα εμβάθυνση – εξειδίκευση της κατάπτυστης Συμφωνίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ με την ιμπεριαλιστική Γαλλία.

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας οι ιμπεριαλιστές εφαρμόζουν την πολιτική τους ενισχύοντας τις δυνάμεις τους στα σύνορα της χώρας μας με πρόσχημα τις μεταναστευτικές ροές.

Αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται και με αυτές τις ενέργειες ότι η ελληνογαλλική συμφωνία δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, εμπλέκοντας τη χώρα όλο και βαθύτερα στους σχεδιασμούς της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και ΕΕ στους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Οι Γάλλοι ιμπεριαλιστές με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε χώρες της Αφρικής και της Μ. Ανατολής, έχουν δημιουργήσει μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Ενόψει μάλιστα και της Γαλλικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2022, επιδιώκουν τη θωράκιση των συνόρων της Ε.Ε σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής της χώρα μας, για να αντιμετωπίσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που οι ίδιοι με την ιμπεριαλιστική πολιτική της δημιουργούν.

Οι συνέπειες της συμφωνίας με την ιμπεριαλιστική Γαλλία από την πρώτη κιόλας στιγμή μετά την υπογραφή της είναι ορατές.

Αυτή η συμφωνία όχι μόνο δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα αλλά στρέφεται και ενάντια σε άλλους λαούς.

Ο λαός μας χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, να εντείνει τον αγώνα του κατά των ΝΑΤΟ – ΕΕ, να ξηλωθούν οι ΝΑΤΟικές βάσεις και να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου για να οικοδομήσει σχέσεις αμοιβαίου οφέλους και να ζήσει ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς.

Δείτε ακόμα...