Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Μαγειρεύει καταστατικά την κατάργηση της συνδικαλιστικής έκφρασης και πάλης

Κινητοποιήσεις αστυνομικών
Φώτο Αρχείου / Κινητοποιήσεις αστυνομικών / Πηγή: Eurokinissi

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών μαγειρεύει καταστατικά την κατάργηση της συνδικαλιστικής έκφρασης και πάλης με την κατάργηση της απλής αναλογικής, σημειώνει ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, Ανθυπαστυνόμος ε.α.

Στο άρθρο του που απέστειλε στο alt.gr σημειώνει:

“Πριν στεγνώσει το μελάνι της νομοθετικής παρέμβασης -στην ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων, σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών, της κυβέρνησης στο Εθνικό Τυπογραφείο, ασθμαίνοντας οι κύριοι μέλη του προεδρείου, της μεγαλύτερης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στην χώρα μας των Αθηνών, άδραξαν την «ευκαιρία» για να γίνουν — έμπρακτοι τουλάχιστον — συνεργάτες της κυβέρνησης.

Της κυβέρνησης που έχει την αστυνομία ως το εκτελεστικό όργανο της, και επιβάλει στους αστυνομικούς το δόγμα της « ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ», για να τους χρησιμοποιήσει στη συνέχεια σε βάρους των λαϊκών συμφερόντων, με την επίκληση του.

Ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης, με τα βαθύτατα αισθητήρια του μεγαλουργού και πρωτοπόρου καλλιτέχνη, οραματιστή των λαϊκών αγωνιών, είχε αποκωδικοποιήσει το δόγμα αυτό με την εξής φράση.

«Όταν ακούτε « ΝΟΜΟΣ ΚΑ ΤΑΞΗ» να ξέρετε,

«ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΜΥΡΙΖΕΙ…»

Συμμετείχα με πολλούς εξαίρετους συναδέλφους σε αρκετές προπαρασκευαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες, για την οργάνωση της συνδικαλιστικής έκφρασης στην αστυνομία, όπως και εκλεγμένο μέλος στο πρώτο Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών και στην Ένωση Αττικής, με δεδομένη την πίστη μας στην νικηφόρα πορεία της συνδικαλιστικής μας έκφρασης.

Από τότε όμως υπήρχε το ερώτημα ποια θα είναι η μετέπειτα στάση όλων των κυβερνήσεων που ήθελαν την πίτα ολόκληρη για την εξουσία τους και την ταξική συμμαχία τους…

Πρόσφατα καταγγείλαμε την κυβέρνηση της Ν.Δ ότι, σε συνέχεια όλων αντεργατικών – αντισυνδικαλικιστών νόμων που έχτισαν ΜΑΖΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να διευκολύνουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και του κράτους συλλογικός καπιταλιστής, που νομοθετούν ως εκφραστές εργοδοτικών συμφερόντων, τώρα νομοθετούν και για τον απόλυτα κομματικό συνδικαλιστικό στρατό στο χώρο της αστυνομίας…

Μετά από πολλά χρόνια αστυνομικής εμπειρίας, στο ρόλο που διαδραματίζουν οι θεσμοί του κράτους αυτού και ιδιαίτερα στον πυρήνα του της «μονοπωλιακής βίας» του, ξέρουμε τι επιφυλάσσουν και διατάσσουν οι κυβερνήσεις , στους αστυνομικούς , για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των αγορών, σε βάρος όλων των εργαζομένων γονιών μας, αδελφών μας, παιδιών μας και γενικότερα όλης εργατογενιάς μας.

Έτσι λοιπόν συνάδελφοι της Αστυνομικής Ένωσης Αθηνών κι εσείς, με τη σπουδή σας σε μια πρωτοφανή καταστατική πενθήμερη Γενική Συνέλευση αλλαγής καταστατικού και προσαρμογής στα κελεύσματα της κυβέρνησης, μαγειρεύοντας τις αντιδράσεις όλων των συναδέλφων, που δεν συμφωνούν με την αντίληψη σας ότι,

« Έχουμε για συμμάχους θεριά και τα ταΐζουμε με τα δικά μας παιδιά…»

Οι συνάδελφοι της ‘Ένωσης Αττικής και όλων των Ενώσεων που θα δείξουν την ίδια σπουδή, να πρωτοστατήσουν για λογαριασμό της κυβέρνησης, μέσα απ το Ενιαίο ψηφοδέλτιο, καταργώντας την απλή αναλογική στις αρχαιρεσίες.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που παρά τον ευνουχισμό του συνδ/κού νόμου 1264/82 απ’ όλες τις κυβερνήσεις παραμένει η απλή αναλογική ως μέτρο εκλογής σε όλα τα όργανα.

Συνάδελφοι της Αστυνομικής Ένωσης Αττικής, η ιστορική πραγματικότητα μαρτυρεί ότι, τους δεδομένους κανείς δε εκτίμησε, ακόμα και απ αυτόν τον κατακτητή…

Ο συνδικαλισμός είναι κατάκτηση όλων των εργαζομένων, και κανείς δεν πρόκειται να τον πάρει πίσω, παρά τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ, που παίζει σήμερα το προεδρείο της ‘Ένωσης Αστυν Υπαλλήλων Αθηνών…

Όλοι οι αστυνομικοί, όλων των βαθμών και σε όλη τη χώρα, να σταθούν άξιοι απέναντι στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και να παλέψουν να μην γίνουν πράξη, τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα ελεγχόμενο πολιτικά- κομματικά συνδικαλισμό στις Ενώσεις των Αστυνομικών και την Ομοσπονδία..

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) πρωταγωνίστησε για την εδραίωση της συνδικαλιστικής έκφρασης.

Αν δεν είναι εμπνευστής της παρέμβασης της κυβέρνησης στο συνδικαλισμό, ένα μόνο ρόλο έχει …

ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ!!!

ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ -ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ.

Αυτό που λείπει πλέον είναι, η πάλη των αστυνομικών και των συνταξιούχων με πρωτοπόρες τις Ομοσπονδίες τους και τις Ενώσεις τους, να αρνηθούν να γίνουν θεσμικές γλάστρες της κυβερνητικής και υπηρεσιακής εξουσίας.

Οι αστυνομικοί στην πλειοψηφία τους είναι γονείς, παιδιά, αδέλφια και εγγόνια εργατών – αγροτών και καιρός είναι, εκτός από το να το λένε, και να το δείξουν στην πράξη, παλεύοντας μαζί τους.

Όλοι οι αστυνομικοί να καταδικάσουν τις απαράδεκτες και αντικαταστατικές ενέργειες. Να εναντιωθούν στην ντροπολογία της κυβέρνησης με τις πλάτες του Δ.Σ της ΕΑΣΥΑ. Η λειτουργία των παρατάξεων δεν είναι τοξική, τοξική είναι η πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των αστυνομικών.

Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος, Ανθυπαστυνόμος σε σύνταξη.

Μέλος του 1ου Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...