Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στην Αγία Πελαγία

Ηράκλειο - Καταστροφές και πλημμύρες στην Κρήτη από την κακοκαιρία Κακοκαιρία 15/10/2022
Ηράκλειο – Καταστροφές και πλημμύρες στην Κρήτη από την κακοκαιρία Κακοκαιρία 15/10/2022

Εντοπίστηκε σορός γυναίκας σε παρακείμενη παραλία της Αγίας Πελαγίας και μεταφέρεται στην ακτή. Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Αρτοποιός.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «η σορός εντοπίστηκε στα βράχια σε παρακείμενη παραλία της Αγίας Πελαγίας. Έχει ανασυρθεί, την έχουν περισυλλέξει και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Είναι στο σημείο οι συγγενείς και οι οικείοι της αγνοούμενης που αναζητάμε».

Επιπλέον ο κ. Αρτοποιός ενημέρωσε πως από χθες το πρωί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και επιχειρούν σε όλα τα πεδία που θα τους ζητηθεί. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν ήταν πολύ μεγάλα στην Αγία Πελαγία και στη Λυγαριά, όπου έγινε και η διάσωση. «Τελευταία στιγμή βγάλαμε ανθρώπους μέσα από τα αυτοκίνητά τους. Δυστυχώς είχαμε απ΄ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής, την απώλεια ενός άνδρα και μιας γυναίκας».

«O νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος»

Η κακοκαιρία στην Κρήτη απόδειξε για ακόμη μια φορά οι διαβεβαιώσεις περί «ετοιμότητας» του κρατικού μηχανισμού έμειναν στα χαρτιά και το αστικό κράτος έδειξε ότι είναι εχθρικό για τις ανάγκες και την ίδια τη ζωή του λαού.

«Η σημερινή μεγάλη κακοκαιρία, η οποία δεν ήρθε απροειδοποίητα και ήδη μετράει ως τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής και αγνοούμενους, σμπαράλιασε το “αφήγημα” περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, «ο νομός Ηρακλείου αποδείχτηκε ότι είναι ανοχύρωτος απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και κρούει ο “κώδωνας” του κινδύνου για τον χειμώνα που έρχεται».

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Μανώλη Συντυχάκη, επισκέφθηκε την Αγία Πελαγία και άλλες περιοχές του Ηρακλείου που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...