Επιμένει η κυβέρνηση για το Πολυτεχνείο: Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη

EUROKINISSI

Την επιμονή της να ισχύσει η απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και η συνάθροιση άνω των 3 ατόμων υπενθύμισε ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με μήνυμα του για την 17η Νοέμβρη 2020.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας, επιστήμονες, καλλιτέχνες, σωματεία και μαζικοί φορείς, υγειονομικοί, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜΕΡΑ25 υπογράφουν σχετικά κείμενο το οποίο παραδόθηκε το μεσημέρι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το σίγουρο είναι ότι το λαϊκό κίνημα θα ακυρώσει στην πράξη τη σχετική κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και θα γιορτάζει και θα τιμήσει την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Το πραγματικό μήνυμα των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία απαιτεί, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να τιμήσουμε την ιστορία μας και την επέτειο του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο”.

“Φέτος δεν γιορτάσαμε ούτε την 25η Μαρτίου ούτε την 28η Οκτωβρίου. Αλλά αυτό δεν μείωσε τη σημασία τους. Ελεύθερα επιλέγουμε οι ίδιοι να περιορίσουμε κάποια δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε αλλά και το κοινό καλό. Γιατί ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς υπευθυνότητα”.

“Ειλικρινά πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τον φετινό εορτασμό σε συνθήκες πανδημίας. Η απόφαση να μην γίνουν μαζικές εκδηλώσεις και πορεία επιβάλλεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και μόνο”, τη στιγμή που δεν έχει πάρει όλον αυτό τον καιρό κανένα μέτρο προστασίας εκεί που,αναγκαστικά, υπάρχει συνωστισμός όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

“Μόλις χθες θρηνήσαμε την απώλεια 71 συμπολιτών μας. Είναι αδιανόητο, λοιπόν, κάποιοι να στήνουν σκηνικό σύγκρουσης την ώρα που απαιτείται ενότητα και προσήλωση στις οδηγίες των ειδικών”. Τις οδηγίες των ειδικών, δηλαδή, των ίδιων των υγειονομικών που δίνουν τιτάνιο αγώνα από τον Μάρτη δεν τον έχει ακούσει μέχρι σήμερα, αφήνοντας ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα υγείας. Τη στιγμή που φωνάζουν για νέες κλίνες ΜΕΘ, νοσοκομεία και γιατρούς η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας.

“Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών”, ενώ στην ουσία είναι ο ίδιος που άναψε τη φιτιλιά την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή όταν ζητούσε δηλώσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα συμμετέχουν στο Πολυτεχνείο.

Δείτε ακόμα...