Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται για την πεκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν, 18-08-21
Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται για την πεκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν, 18-08-21 / Πηγή: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε χθες η επίσημη επίσκεψή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 61 έτη από την ανακήρυξη Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Κατά την εκεί παραμονή του συνοδευόταν  από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Το πρωί ο Υπουργός παρακολούθησε την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια παρακολούθησε τη Στρατιωτική Παρέλαση, συνάντησε βετεράνους πολεμιστές της Κύπρου και απηύθυνε χαιρετισμό ευχόμενος «Χρόνια πολλά σε όλους».

Ακολούθως ο υπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και εν συνεχεία συμμετείχε σε δεξίωση που παρέθεσε ο κ. Αναστασιάδης στους επικεφαλής των ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στη Μεγαλόνησο. Στη διάρκεια της δεξίωσης, ο ΥΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, τον Κύπριο ομόλογό του Χ. Πετρίδη, τον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, καθώς επίσης με Πρέσβεις, Προξένους και Διπλωματικούς Ακολούθους ξένων χωρών στη Μεγαλόνησο.

Δείτε ακόμα...