Επίσκεψη του ΚΚΕ σε 116 – 117 ΠΜ, ΣΕΤΗΛ και Ναυτική Διοίκηση Ιονίου

Επίσκεψη του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανόπουλου στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας
Επίσκεψη του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανόπουλου στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και στους νομούς της Ηλείας και της Αχαΐας, απασχόλησαν την περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόποουλο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Στις επισκέψεις που έγιναν στα στρατόπεδα της 117 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα και της ΣΕΤΗΛ στον Πύργο, καθώς και στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο και τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στην Πάτρα, συμμετείχαν επίσης, ο Γρηγόρης Συμεωνίδης, Αντισμήναρχου ε.α. και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και οι γραμματείς των ΤΕ Ηλείας και Αχαΐας, Χρήστος Γιάνναρος και Θάνος Μπίμπας, αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, με τις Διοικήσεις των 117 και 116 Πτερύγων Μάχης της Π.Α., όπου απ’ τους Διοικητές τους Σμήναρχους, Αβραάμ Καζαντζόγλου και Πέτρο Σάσσαρη αντίστοιχα, επισημάνθηκε η προβληματική κατάσταση του οδικού δικτύου από και προς τις μονάδες. Τονίστηκε η επικινδυνότητα του, το γεγονός ότι τόσο η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, όσο και το επαρχιακό δίκτυο από και προς τις μονάδες, είναι σε αρκετά σημεία προβληματικό, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών, πεζών και οχημάτων.

Σημειώθηκε δε, ότι το υπάρχον προσωπικό του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, είναι επιβαρυμένο και με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας των πολιτικών αεροδρομίων Ζακύνθου και Κεφαλονιάς (ανήκουν στη FRAPORT). Αυτό, έχοντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο εύρος καθηκόντων, με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη ειδικά τους θερινούς μήνες (λόγω και του τουρισμού στα νησιά).

Στη συζήτηση με το Διοικητή της ΣΕΤΗΛ Συνταγματάρχη, Παρασκευά Κατσιλίδη, όπου το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων πολιτικού προσωπικού στο χώρο, Γιώργος Δημήτρουλας. Απασχόλησε ιδιαίτερα, το μέλλον της συγκεκριμένης μονάδας, όπου στο παρελθόν υπήρχαν αναφορές για το κλείσιμό της. Τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της σχολής, που παλαιότερα λειτουργούσε και ως ΚΕΚ, η εξεύρεση των αναγκαίων πόρων για την ενίσχυσή της, τη συντήρηση των κτιρίων της, τον εξοπλισμό και τα αναγκαία μηχανήματα λειτουργίας της.

Απ’ το πολιτικό προσωπικό, σημειώθηκαν επίσης, τα προβλήματα καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων σε όσους εργαζόμενους κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αλλά και των αναγκαίων προσλήψεων, προκειμένου να συνεχίσει η σχολή τη δραστηριότητά της.

Συνάντηση, πραγματοποιήθηκε και με τον Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου του Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχο, Παναγιώτη Γιαννουδάκη, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν το χώρο ευθύνης και τη λειτουργίας της στην περιοχή.

Στις τοποθετήσεις του, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, επεσήμανε το ενδιαφέρον του Κόμματος που εκφράζεται και μέσω της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας για μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, των ζητημάτων της υγειονομικής τους περίθαλψης και των οικογενειών τους. Ζητήματα, που όπως τονίστηκε, αφορούν τις σχέσεις των στελεχών, και των μικρότερων βαθμών. Επίσης, για τη μεγιστοποίηση της λήψης μέτρων στους χώρους των μονάδων για την υγιεινή και ασφάλεια του συνόλου του προσωπικού εντός των μονάδων, αλλά και στα καταλύματα που τους παρέχονται εκτός αυτών.

Δείτε ακόμα...