Επισκόπηση γερμανικού τύπου

Γερμανία
Πηγή : Eurokinissi

Τα θέματα που απασχολούν τον γερμανικό τύπο είναι η ανησυχητική κατάσταση στον ελληνικό τουρισμό ενόψει καλοκαιριού και η άφιξη των 47 ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα.

Spiegel

Το περιοδικό στη διαδικτυακή του έκδοση, ασχολείται με τον ελληνικό τουρισμό.

Στις μαρτυρίες τους οι Έλληνες ξενοδόχοι παρουσιάζουν με τα πιο μελανά χρώματα  την οικονομική κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το άρθρο σημειώνει πως η τουριστική βιομηχανία είναι το ελιξίριο της ελληνικής οικονομίας αφού σχεδόν 34 εκατομμύρια τουρίστες, επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2019.

Ο τουρισμός συμβάλει κατά ένα τέταρτο στην οικονομία και την απασχόληση της χώρας που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ.

Το 2020 υποσχόταν να είναι η χρονιά θαύμα.

Τώρα η πανδημία ωθεί την οικονομία σε ύφεση και τους αριθμούς των ανέργων στα υψηλότερα ποσοστά από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια το άρθρο παραθέτει τις μαρτυρίες υπεύθυνων μεγάλων ξενοδοχείων αλλά και οικογενειακών επιχειρήσεων.
Να σημειώσουμε ότι και πάλι απουσιάζουν οι απόψεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων και του συνδικάτου τους.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

Με τίτλο «Τέλος στις κακουχίες» το δημοσίευμα αναφέρεται  στην άφιξη 47 προσφυγόπουλων από την Ελλάδα, τα οποία οδηγήθηκαν το Σάββατο σε μια δομή φιλοξενίας για παιδιά και εφήβους στην ευρύτερη περιοχή του ‘Οσναμπρυκ.

Έχει διασφαλιστεί η φροντίδα των παιδιών με παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς και διερμηνείς.

Τα 47 παιδιά εξετάστηκαν από γιατρούς στην Αθήνα και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Κάτω Σαξονίας, ενώ δεν αποκλείεται  το Όσναμπρυκ να πάρει και άλλα προσφυγόπουλα από καταυλισμούς στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως τις επόμενες εβδομάδες συνολικά 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα κατανεμηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Der Standard

Η αυστριακή εφημερίδα γράφει για την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης στη Βιέννη να δεχθεί προσφυγόπουλα από τους ελληνικούς καταυλισμούς.

Επισημαίνει πως το γεγονός είναι ντροπιαστικό που η  Αυστρία δε δέχεται καμία οικογένεια, κανένα παιδί από κάποιο προσφυγικό καταυλισμό, ενώ επιτρέπει την είσοδο σε ανθρώπους για να μαζέψουν τη σοδειά.

Κλείνει σημειώνοντας πως πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση να βοηθά και άλλους, πέρα από τα σύνορα.

Süddeutsche Zeitung

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τεράστιο πακέτο της γερμανικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας με αφορμή την πανδημία και την προσοχή που απαιτείται.

Το πακέτο στήριξης είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως και είναι 1.170 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα ρέουν σα νερό στην επικράτεια εξαιτίας της άμεσης ανάγκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιχειρήσεις που ούτως ή άλλως είχαν οικονομικές δυσκολίες παίρνουν τα χρήματα και επωφελούνται από φοροαπαλλαγές.Τονίζει πως αυτό πρέπει να σταματήσει και η κυβέρνηση να εξετάσει αυστηρότερα τους κανόνες, για να βοηθηθούν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πληροφορίες από DW

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...