Επιστολή φαντάρων απο το ΚΕΕΔ για τα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατόπεδο

Πηγή: EUROKINISSI

Είμαστε στρατιώτες από το ΚΕΕΔ στο Μεγάλο Πεύκο και θέλουμε να αναφέρουμε την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στο στρατόπεδό μας όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν πριν κάποιες εβδομάδες ήταν πάνω από 300 άτομα. Στον 5ο λόχο ήταν πάνω από 120 άτομα αντίστοιχα στον τρίτο πάνω από 200 άτομα με αποτέλεσμα να κοιμούνται ο ένας πάνω στον άλλο και να μην τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Σχεδόν όλοι οι στρατιώτες και από τους δυο Λόχους αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του τρίτου λόχου διότι του πέμπτου πολλές είναι χαλασμένες και οι άλλες είναι σε κακή κατάσταση.

Τις τελευταίες μέρες πριν την ορκωμοσία υπήρχαν πολλά άτομα που είχαν μπει σε καραντίνα και ύποπτοι σε κοντινούς χώρους όλοι μαζί. Η εντύπωση που σου δινόταν όταν τους έβλεπες ήταν σαν να τους έχουν ξεχάσει καθώς όπως λέγανε κάνεις δεν ασχολούνταν μαζί τους ούτε γιατροί ούτε στελέχη. Το μόνο που γινόταν ήταν να τους πηγαίνουν φαγητό σε δίσκους και όχι συσκευασίες μιας χρήσης με αποτέλεσμα άλλοι στρατιώτες να αναγκάζονται να μεταφέρουν τους δίσκους και να τους πλένουν, με πιθανότητες να κολλήσουν. 

Επίσης ένα περιστατικό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι στρατιώτης που ήρθαμε με μετάθεση την τελευταία εβδομάδα όταν παρουσιαστήκαμε στην πύλη του στρατοπέδου, μας ρώτησαν εάν έχουμε κάνει τεστ  και απαντήσαμε πως δεν έχουμε κάνει αφού δεν μας είχε ενημερώσει κανείς ότι χρειάζεται. Η απάντηση του αρχιφύλακα ήταν να πάμε στο φαρμακείο να πάρουμε self test και να τα κάνουμε μόνοι μας. Ζητήσαμε να πάμε στα ιατρεία αλλά αρνήθηκε. Εν τέλει προμηθευτήκαμε και κάναμε μόνοι μας τα self test αφού δεν μας άφησαν ούτε να μας τα κάνουν στα ιατρεία. 

Η Διοίκηση του στην αναφορά το μόνο που είπε για όλη αυτή την κατάσταση ήταν να φοράμε τη μάσκα, αλλά τίποτα για τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που χρειάζονται. 

• Απαιτούμε test σε εβδομαδιαία βάση για όλους στρατιώτες και προσωπικό του στρατοπέδου.

•Τήρηση των αποστάσεων μέσα στους θαλάμους.

•Να τρώμε από συσκευασίες μιας χρήσης

•Να γίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους του στρατοπέδου τακτικά. 

Φαντάροι απο το ΚΕΕΔ

Δείτε ακόμα...