Επιστολή φαντάρων κλιμακίου ΕΛΔΥΚ απ’ τη Θήβα

στρατιώτες ΕΛΔΥΚ
Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ / Πηγή: Eurokinissi

Είμαστε φαντάροι του κλιμακίου της ΕΛΔΥΚ. Η διαμονή μας στο στρατόπεδο της Θήβας είναι προσωρινή, μέχρι να φύγουμε για τις μονάδες μας στην Κύπρο. Στέλνουμε αυτή την επιστολή γιατί θέλουμε να αναφέρουμε κάποια από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους φαντάρους στο στρατόπεδο της Θήβας, τα ίδια ζητήματα που απασχολούσαν τους φαντάρους και στα κέντρα που παρουσιαστήκαμε.

Από την πρώτη μέρα που ήρθαμε στο στρατόπεδο της Θήβας αντικρίσαμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις κτηριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τουαλέτες της 1ης μοίρας όπου το 80% από αυτές δεν λειτουργούν δημιουργώντας εστίες μόλυνσης με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των φαντάρων. Επίσης, είναι ελλιπή και τα μέτρα αντιμετώπισης του covid 19 με το στρατόπεδο να μην παρέχει μάσκες στους φαντάρους, αλλά και τα αντισηπτικά παρέχονται σε μικρές ποσότητες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα μαγειρεία όπου οι φαντάροι συνωστιζόμαστε χωρίς μέτρα ασφαλείας για να πάρουμε τις ελλιπείς μερίδες του φαγητού. Στο στρατόπεδο επίσης τα πλυντήρια δεν λειτουργούν οπότε αναγκαζόμαστε ή να πλένουμε τα ρούχα στο χέρι ή να πληρώνουμε σε ιδιωτικά καθαριστήρια.

Η διάθεση των στελεχών δεν είναι αρκετή για να διορθώσει τις τεράστιες ελλείψεις. Την ίδια στιγμή που δίνονται υπέρογκα ποσά για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες δεν υπάρχει σάλιο για τους φαντάρους και το προσωπικό των ενόπλων Δυνάμεων. Ακούμε συνέχεια το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης αλλά όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Είμαστε τα παιδιά σας, οι φίλοι σας, οι συγγενείς σας και το τι συμβαίνει μέσα άλλα και έξω από το στρατόπεδο είναι ζήτημα όλων. Γνωρίζουμε πως τα προβλήματα μας μπορούν να λυθούν αν διεκδικήσουμε τη λύση τους, αν κατανοήσουμε ότι τα δικαιώματά μας δεν σταματούν έξω απ’ τις πύλες των στρατοπέδων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...