Επιστολή φαντάρου από το Καστελόριζο ενάντια στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Στρατιώτες στο Καστελόριζο
Φώτο Αρχείου- Στρατιώτες στο Καστελόριζο / Πηγή: Eurokinissi

Δηλώνω και εγώ με τη σειρά μου την εναντίωσή μου στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως τόσοι και τόσοι συνάδερφοι που είτε σε πηγαδάκια μεταξύ μας, είτε ανοιχτά μέσα από το alt.gr, καταγγέλλουν αυτή τη κυβερνητική απόφαση που μόνο προβλήματα δημιουργεί σε έναν νέο και την οικογένειά του

Πώς μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για θωράκιση της παραμεθορίου, όταν η δικιά της πολιτική στέλνει τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων στις διάφορες ΝΑΤΟϊκές αποστολές ανά τον πλανήτη; Όταν δαπανά 4,2 δις ευρώ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, αλλά για τις θητεία του Έλληνα φαντάρου δίνει 8,62€ και μια αλλαξιά ρούχα. Προσφέρει μήπως κάποια θωράκιση η αποστολή των Patriot στη Σαουδική Αραβία που εδώ και χρόνια αιματοκυλά τον λαό της Υεμένης; Ή πολύ περισσότερο είναι δείγμα ασφάλειας η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στη σύγκρουση των συμφερόντων ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και αλλού.

Θα είναι άραγε καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών, θα υπάρχει μεγαλύτερη μέριμνα για την προστασία τους από την αν αυξηθεί η στρατιωτική θητεία, ή μήπως αυτά θα είναι προβλήματα που απλώς θα ταλανίζουν για περισσότερο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια στους φαντάρους και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και παράλληλα να πάρει μέτρα για οικονομική στήριξη των στρατιωτών καθώς και ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία. Η άδεια του Πάσχα να μην γίνει αιτία για περαιτέρω διασπορά της πανδημίας στις οικογένειες των στρατιωτών αλλά και εντός των μονάδων. Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά την αναχώρηση και άφιξη των στρατιωτών. Να εξασφαλιστεί οικονομική στήριξη για την μετακίνηση τους μιας και είναι τραγικό το γεγονός ότι μέχρι και τις 21/4, που γράφεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση, δεν έχουν ανακοινωθεί με βεβαιότητα τα γκρουπ, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους μετακίνησης.

Φαντάρος από το Καστελόριζο

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...