Επιστολή φαντάρου από το Πρωτοκκλήσι Έβρου

Στρατιώτες βγαίνουν από καναδέζα στον Έβρο
Πηγή: Eurokinissi

Με αφορμή τη νατοϊκή επικίνδυνη και ανεπιθύμητη άσκηση Defender Εurope ως νέος που υπηρετώ συνειδητά τη θητεία μου νιώθω την ανάγκη για μερικές διευκρινίσεις. 

Το προσωπικό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων μόνιμοι και μη, δεν είναι υπηρέτες των Αμερικανών ούτε γιουσουφακια κανενός ισχυρού ιμπεριαλιστικού κράτους και των στρατών τους.

Οι υπηρεσίες τους πρέπει να κυμαίνονται γύρω από το βασικό τους συνταγματικό καθήκον που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας και των συνόρων της όπως αυτά είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τίποτα παραπάνω. 

Ενδεικτικό γεγονός είναι οι αντιθέσεις που παρατηρήθηκαν ειδικά μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου μήνα στον Έβρο που από τη μια το προσωπικό των Αμερικάνων οι οποίοι σκορπάνε το θάνατο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη είχε και του πουλιού το γάλα στις μονάδες όπου “φιλοξενείται” και από την άλλη η απαξιωτική και ντροπιαστική εικόνα των περιφερειακών στρατοπέδων που οι κυβερνήσεις και τα αρχηγία έχουν παρατήσει στην τύχη τους ενώ το προσωπικό συχνά κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα κρατήσει όρθια.

Επιστρέφοντας από την άδεια η εικόνα των αμερικανικών σωστικών ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης μου δημιούργησε άγχος και σκέψεις για το πόσο επικίνδυνη είναι η παρουσία τους και πώς μπορεί να εξελιχθεί. Σίγουρα δεν νιώθω ασφάλεια και σιγουριά που η πατρίδα μου γίνεται αλώνι των ΗΠΑ. Ούτε βέβαια ξεχνάμε το σύνθημα που μας μεγάλωσε, φονιάδες των λαών Αμερικάνοι.

Μιας και φέτος συμπληρώνονται επίσης 200 χρόνια από την αστική επανάσταση του 1821 ενάντια στην τότε ξεπερασμένη φεουδαρχία της εποχής, ας μην ξεχνάμε πως ο τροχός της ιστορίας και της προόδου δεν φρενάρει με απαγορεύσεις και καταστολή, ούτε ακόμα και υπό το φόβο της πιο φονικής στρατιωτικής μηχανής που ακούει στο όνομα US ARMY. Κλείνοντας αναφέρω πως έχω γνωρίσει αξιωματικούς, στελέχη και κληρωτούς με αγάπη για την πατρίδα που νοιάζονται για μια θητεία ενδιαφέρουσα που έχουν δίψα για γνώση και ασκήσεις στα πλαίσια της ανόδου της ικανότητας του σώματος. Στρατιώτες που απεχθάνονται τη βουτηγμένη στην αγγαρεία και το βόλεμα θητεία. Αξιωματικοί που σκύβουν ακόμα και χωρίς τα απαραίτητα εφόδια πάνω στις ανάγκες του προσωπικού και είναι Άνθρωποι. Δεν θα μας κάνουν δολοφόνους στα επικίνδυνα σχέδια τους, δεν θα χύσουμε το αίμα μας σε καμία περίπτωση για τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών. Στην ιστορία όποτε οι λαοί τρώγονται και σκοτώνονται πάντα το αποτέλεσμα είναι εις βάρος της ζωής νικητών και ηττημένων. 

Αμφισβήτηση λοιπόν εδώ και τώρα των συμμαχιών τύπου ΝΑΤΟ, του ρόλου της FRONTEX και των ΜΚΟ . Μην ψαρώνει κανένας στις λεγόμενες “αμυντικές συμφωνίες” με τα κράτη δολοφόνους, η άλλη άκρη της άμυνας είναι η επίθεση από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ και ΕΕ.

Αγώνας για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ ΚΑΙ την ΕΕ. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα αγρότες και αυτοαπασχολούμενους  να ζουν μια ζωή που θα ικανοποιούνται οι ανάγκες τους. Για όλα αυτά είναι απαραίτητο να δυναμώνει ο προσανατολισμός του ελληνικού λαού για την εργατική εξουσία ώστε να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του

ΥΓ: Καλό υπόλοιπο θητείας και καλή επιστροφή στην κανονικότητα σε όσους έχουν πάρει μετάθεση στον τόπο τους! Ψηλά το κεφάλι!

Ένας περήφανος στρατιώτης από το 558 Μ/Κ τάγμα πεζικού στο Πρωτοκκλήσι Έβρου

Δείτε ακόμα...