Σμηνίτης από 21ΜΚΒ: Οι πέντε μέρες καραντίνας καθιστούν τις μονάδες που υπηρετούμε υγειονομικές βόμβες

11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας - Κρήτη
Φώτο Αρχείου / 11η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (11η ΜΣΕΠ) Ζήρος Σητείας – Κρήτη / Πηγή: HAF

Πάνε δύο-τρεις εβδομάδες κοντά από τη στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον ήρθε στην χώρα μας. Το ένα μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων διαδέχεται το άλλο και φυσικά το ήδη πιεσμένο ΕΣΥ μένει πάλι αβοήθητο και φλερτάρει με την κατάρευση. Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή προβάλλοντας το εμβόλιο και την ατομική ευθύνη ως τις μονές σανίδες σωτηρίας αρνούμενη πεισματικά να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας. Και ενώ κάθε εβδομάδα μετράμε 20.000 κρούσματα μέσο όρο ήρθε και ένα νέο μέτρο (μη) προστασίας, που κάνει ξεκάθαρο πλέον ότι η πανδημία όπως και σχεδόν κάθε άλλη πτυχή της ζωής έχει ταξικό υπόβαθρο. Φυσικά το μέτρο αυτό δεν είναι άλλο παρά το σπάσιμο της καραντίνας σε 5 μέρες προκειμένου ο εργαζόμενος να επιστρέψει στη δουλειά του.

Οι στρατευμένοι που αυτόν τον καιρό υπηρετούμε την θητεία μας έχουμε ζήσει στο πετσί μας αυτή τη κατάσταση. Οι πέντε μέρες καραντίνας που συστήνεται πλέον σε συνδυασμό με τα ελάχιστα τέστ που γίνονται (και αυτά μόνο αν ανεβάσεις πυρετό) καθιστούν τις μονάδες που υπηρετούμε υγειονομικές βόμβες. Αλήθεια πως ακριβώς θα προστατέψουμε τους εαυτούς,τη στιγμή που υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες μέσα στους νέους στρατευμένους, όταν κάποιος ο οποίος νοσεί θα πρέπει να επιστρέψει στον θάλαμο μετά από πέντε μέρες ή στη μονάδα γενικότερα σαν στέλεχος. Οι συστάσεις για μάσκες και να είμαστε προσεκτικοί δυστυχώς δεν φτάνουν και είναι κάτι που έχει αποδειχθεί από την πρώτη καραντίνα.

Οι νέοι στρατευμένοι δεν είμαστε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό από τον υπόλοιπο λαό και φυσικά δεν σταματάει η ζωή μας μέσα στις πύλες του στρατοπέδου. Οι φωνές διεκδίκησης να δυναμώσουν. Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό.

Εδώ και τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία.

Να διενεργούνται επαναλαμβανόμενα τεστ.

Να σταματήσει το στοίβαγμα σε θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους.

Να καθαρίζονται επαρκώς τα μαγειρεία και οι τουαλέτες και να γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις.

Να χορηγούνται δωρεάν τα απαραίτητα υλικά και μέσα για την προστασία από τον κορονοϊό για όλη τη διάρκεια της θητείας ( μάσκες, αντισηπτικά, κτλ).

Να οργανωθεί από την υγειονομική υπηρεσία η προσωποποιημένη ενημέρωση όλων των στρατευμένων σχετικά με τα εμβόλια, προκειμένου να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό ποσοστό εμβολιασμού, να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό.

Σμηνίτης από 21ΜΚΒ

Δείτε ακόμα...