Επιστολή στρατιωτών από το 518 ΜΠ/ΤΠ στο Κάτω Νευροκόπι

Στρατιώτες- Ορκωμοσία
Πηγή: Eurokinissi

  Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα COVID-19 στο στρατόπεδο. Οι ανησυχίες μας για την υγεία μας όλους τους προηγούμενους μήνες εκφράστηκαν στις αναφορές, σε επιστολές-διαμαρτυρίες προσπαθώντας να τονίσουμε το πρόβλημα ώστε να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Τα αιτήματά μας βρήκαν έκφραση ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο μέσω της Κ.Ο. του ΚΚΕ χωρίς ωστόσο να παίρνονται όλα τα μέτρα, ακόμα και σήμερα.

  Χορήγηση μάσκας δεν υπάρχει,  με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται η ίδια από στρατιώτες και στελέχη για μια ολόκληρη μέρα, χορήγηση ατομικών αντισηπτικών, απολύμανση από εξειδικευμένο προσωπικό.

  Παρόλη την προτροπή της διοίκησης για προαιρετική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, μη συγχρωτισμού στους θαλάμους είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα κάτι διόλου περίεργο αν σκεφτούμε τη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα.

  Η διοίκηση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προχώρησε σε 35 τεστ σύμφωνα με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων. Τα 20 γίνανε μέσω του ίδιου του ΕΟΔΥ με την έως τώρα ενημέρωση να βγαίνουν όλα αρνητικά, ενώ τα υπόλοιπα 15 γίνανε στο 424 Γ.Σ. Νοσοκομείο και αναμένουμε τα αποτελέσματα, ωστόσο με τη σημείωση ότι θα πάνε για επανεξέταση για να διευκρινιστεί αν πρόκειται όντως για κορονοϊό ή για κοινή γρίπη!!!!!!

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Πώς έχει ενισχύσει η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες τις μονάδες απέναντι στην πανδημία, ή ακόμα καλύτερα που ξεκινούν τα όρια της “ατομικής ευθύνης”;
  • Γιατί ακόμα και σήμερα μιλάμε για τεστ που γίνονται σε ένα κομμάτι του στρατοπέδου και όχι στο σύνολό του μιας και πρόκειται για ένα τάγμα που όλοι έχουμε με κάποιο τρόπο επαφή ο ένας με τον άλλο;

Φυσικά δεν μας φαίνεται περίεργο. Ακόμα και στον 21ο αιώνα μετριέται το κέρδος και το κόστος απέναντι στην Υγεία εν μέσω πανδημίας, οπότε σαφέστατα η κυβέρνηση που από την μία θα κοιτάξει να μη χαλάσει τα χατίρια των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεπιχειρηματιών κοκ, θα μετρήσει ευρώ-ευρώ το κόστος της Υγείας του λαού.

 Τα αστεία και τα ευχολόγια πρέπει να τελειώσουν. Έγκειται πλέον στην καλή μας θέληση να πιστέψουμε ότι δεν αποκρύπτονται στοιχεία από εμάς.

 Καταγγέλλουμε την ανευθυνότητα της κυβέρνησης και του ΓΕΣ για την ελλιπή προστασία απέναντι σε εμάς και τα στελέχη της μονάδας, η ευθύνη είναι καθαρά δική τους.

Καλή ανάρρωση στο στέλεχος που βρέθηκε θετικός.

Στρατιώτες του 518 ΜΠ/ΤΠ

Δείτε ακόμα...