Επιστολή του Ολυμπιακού σε FIFA-UEFA για αλλαγή της ημερομηνίας του τελικού Κυπέλλου

Μπάλα Ποδοσφαίρου

Η αντίθεση που έχει ήδη εκφράσει ο Ολυμπιακός για τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στην ΑΕΚ στις 30 Αυγούστου (στο ΟΑΚΑ), γνωστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο και στις διεθνείς Ομοσπονδίες, FIFA και UEFA, μέσω σχετικής επιστολής που τους έστειλαν.

Με αυτήν οι πρωταθλητές Ελλάδος ζητούν την παρέμβαση των Ομοσπονδιών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα ο τελικός, κάνοντας λόγο για προστασία «της αξιοπιστίας της διοργάνωσης του Κυπέλλου και του ίδιου του ποδοσφαίρου στη χώρα μας». Ενώ, μάλιστα, αναρωτιούνται και για το με ποια ρόστερ θα μπορούν να αγωνιστούν οι δύο αντίπαλοι (δεδομένης της λήξης συμβολαίων αλλά και της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου).

Τα «βέλη» των Πειραιωτών στρέφονται και εναντίον της ΕΠΟ, την οποία κατηγορούν ότι «παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές και βασικούς στόχους του οργανωμένου ποδοσφαίρου που είναι η προστασία της ακεραιότητάς του και των αγώνων του», πως «παραβιάζει άμεσα την πολιτική της UEFA σε σχέση με τις διοργανώσεις της», καθώς και ότι «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει παραδοθεί σε άτομα που λειτουργούν με βάση το ιδίον όφελος και όχι το άθλημα στο σύνολό του».

Α.Μ.

Δείτε ακόμα...