Στις 30/8 στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 9/10 οι εκλογές στην ΕΠΟ

Ολυμπιακός- ΑΕΚ
Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ για τα PlayOff- Πηγή: Eurokinissi

Τη… σκυτάλη από το ΔΣ της Super League πήρε τη Δευτέρα (27/7) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, από της οποίας τη συνεδρίαση προέκυψαν αρκετές εξίσου σημαντικές ειδήσεις.

Καταρχάς, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στις ομάδες Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Ως προς το χρονικό σκέλος της διεξαγωγής, ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA και UEFA, Χέμπερτ Χούμπελ, εξέφρασε τις ενστάσεις των δύο διεθνών Ομοσπονδιών, θέτοντας στο «τραπέζι» και το πρόβλημα των διαφοροποιημένων ρόστερ που θα έχουν τα δύο κλαμπ.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε να λάβουν χώρα στις 9 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αλλά και των νέων μελών της Επιτροπής Εφέσεων. Το δεύτερο επηρεάζει άμεσα υποθέσεις όπως εκείνη της πολυιδιοκτησίας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, η οποία με απόφαση του CAS έχει επιστραφεί για επανεκδίκαση στην εν λόγω επιτροπή. Με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πρέπει να περιμένουν την επανασύστασή της.

Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ορίστηκε μία επιτροπή, η οποία θα κληθεί να «τρέξει» την υποψηφιότητα του Παγκρήτιου Σταδίου για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League είτε το 2022 είτε το 2023. Με το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ να αποτελεί την εναλλακτική λύση. Ενώ, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε και η μη εξέταση του θέματος της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, στο ενδεχόμενο της οποίας εναντιώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα με τον πλέον επίσημο τρόπο η Super League 1.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ. Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής.

Η Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας θα συγκληθεί την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10πμ στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace& Thalasso. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί την 30η Αυγούστου 2020 στο ΟΑΚΑ.

Ενόψει της υποψηφιότητας για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa Conference League 2022 ή 2023 στο Ηράκλειο ορίστηκε επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο και αποτελούμενη από τους κκ. Αντωνίου, Λασκαράκη, Θωμαίδη, Διακοφώτη και Δέδε, η οποία θα έχει συνάντηση με τους φορείς της πόλης, προκειμένου να διευκρινιστούν θέματα προϋπολογισμού και χρονοδιαγραμμάτων που άπτονται της τελικής δυνατότητας διεκδίκησης της διοργάνωσης του αγώνα. Εναλλακτική έδρα για τη διοργάνωση του τελικού προτείνεται η «OpapArena-Αγιά Σοφιά».

Έγινε δεκτό το αίτημα της SuperLeague 1 για παράταση της προθεσμίας υποβολής της προκήρυξης του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 έως τις 31 Αυγούστου 2020.

Επικύρωσε το πρακτικό της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων με το οποίο γνωστοποιούνται οι νέες συμβάσεις των προπονητών/γυμναστών των Εθνικών Ομάδων κ.κ. Φ.Κατεργιαννάκη, Ν.Κεχαγιά, Ν.Καρύδα, Κ.Καμπόλη, Α.Θέου, Α.Χατζόπουλου, Γ.Κυριαζή,Α.Κατικαρίδη, Δ.Μπατσίλα, Γ.Παπακώστα, Α.Φαλίδα, Ι.Ζιάβα, Ν.Γιαλεσάκη, Δ.Γκούμα. Στο τιμ των προπονητών των Εθνικών Ομάδων εντάσσεται και ο Γρηγόρης Γεωργάτος με καθήκοντα συντονιστή στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων.

Αποφάσισε να μην εισάγει προς συζήτηση το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την θέση του παραιτηθέντος κ. Κ.Βρακά καταλαμβάνει ο κ. Γιώργος Πανίδης
».

Μ.Μ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...