Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις: Απαίτησαν να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού εκτός συνόρων

Το αίτημα να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία και αλλού και να σταματήσει κάθε είδους εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ διατράνωσαν εργατικά σωματεία, η ΕΕΔΥΕ, Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνθήματα όπως «Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω απ’ την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Καμία συμμετοχή καμία εμπλοκή έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί» ακούστηκαν έξω από το υπουργείο, την ώρα που η ανακοίνωση των σωματείων και των φορέων μοιραζόταν στους διερχόμενους οδηγούς.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο αντιπροσωπείας της Επιτροπής για να παραδώσει το ψήφισμα. «Παρ’ όλα αυτά εμείς, και από εδώ, τονίζουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο στην εμπλοκή της χώρας», σημείωσε ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής.

Μόνο μετά το τέλος της κινητοποίησης ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας κατέβηκε και παρέλαβε το ψήφισμα.

Η Επιτροπή σημειώνει: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ουκρανικού λαού! Είναι ένας πόλεμος άδικος, που έχει να κάνει με τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη μοιρασιά των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά ταυτόχρονα και σε μαγνήτη αντιποίνων, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι αυτοκινητόδρομοι, οι σιδηρόδρομοι, τα λιμάνια και τα πολιτικά αεροδρόμια έχουν τεθεί στη διάθεση των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων για να συμβάλουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς!

Καταδικάζουμε την προετοιμασία από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους σχηματισμούς μάχης (battlegropus), στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία! Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα!

Απαιτούμε:

  • Να ματαιωθεί κάθε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού στην Ουκρανία, στη Βουλγαρία ή αλλού!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στον ουκρανικό, στον ρωσικό και στους άλλους λαούς της περιοχής!».

Δείτε ακόμα...