Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρνωνα: Κανένας εφησυχασμός – Καμία επανάπαυση

Όρος Πάρνωνας στην Αρκαδία, Πελοπόννησος
Φώτο Αρχείου / Όρος Πάρνωνας στην Αρκαδία, Πελοπόννησος / Πηγή: Eurokinissi

Να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αλλά και καμία επανάπαυση από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη, πως κηρύσσει τον πυρήνα του όρους ως «απάτητο βουνό σε ακτίνα 40 χιλιομέτρων!», καλεί τους κατοίκους της περιοχής η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία του Πάρνωνα.

Παράλληλα δηλώνει πως συμμετέχει στο αγωνιστικό κάλεσμα και στη συγκέντρωση το Σάββατο 10 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία μαζικών φορέων στο Μαίναλο και στο Λύκαιο όρος, για τον συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή σημειώνει πως ο πρωθυπουργός κάνει αυτού του είδους τις δηλώσεις «την ώρα που αδειοδοτούνται με fast – track διαδικασίες νέα αιολικά και φωτοβολταϊκά βιομηχανικά συγκροτήματα, καθώς και τεράστιες μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη την Πελοπόννησο», ενώ παράλληλα δεν ακυρώνει τις αποφάσεις της ΡΑΕ για άδειες παραγωγής στην περιοχή και δεν ονομάζει το κέντρο του πυρήνα. «Τα αφήνει αυτά να εξειδικευτούν από τον βουλευτή του κ. Βλάση και το γαλλικό μονοπώλιο που βρίσκονται σε διαβούλευση» τονίζει και προσθέτει πως «τα ίδια μας έλεγε πριν ένα χρόνο ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, ότι δεν χωράνε και δεν θα μπουν άλλες ανεμογεννήτριες στη Μονεμβασιά και στη Νεάπολη και μόνο στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχονται για γνωμοδότηση 11 νέα αιολικά ισχύος 157 MW στην περιοχή». 

Υπενθυμίζει ακόμα τις δηλώσεις, πριν ένα χρόνο, των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος, καθώς και του ίδιου του πρωθυπουργού «για τα “απάτητα βουνά”, μεταξύ των οποίων και ο Ταΰγετος. Όμως το αιολικό στο Σαγιά καλά κρατεί, υπεβλήθη αίτηση της “Volton” για άδεια τεράστιου αιολικού 155 MW στο Ταΰγετο».

«Καμιά λοιπόν επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός από τέτοιες δηλώσεις. Θέλουν να μετριάσουν και να κοπάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «μόνο η αδειοδότηση τον τελευταίο χρόνο τεράστιων μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Πελοπόννησο καταδεικνύει τις στοχεύσεις τους! Πρόκειται για εγκαταστάσεις τεράστιων συσσωρευτών (μπαταρίες λιθίου σε μέγεθος ενός μεγάλου κοντέινερ η κάθε μια), που εγκαθίστανται δίπλα σε χωριά».

Δείτε ακόμα...