Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Καταγγέλλει τον ελλιμενισμό στη Σούδα του ελικοπτεροφόρου «USS Hershel Woody Williams»

Τον ελλιμενισμό του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου «USS Hershel Woody Williams» στη Βάση της Σούδας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνη Χανίων. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις!

Βαθαίνει σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας με τις αλλεπάλληλες αποστολές στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών.

Ο ρόλος της Βάσης της Σούδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς είναι αδιαμφισβήτητος! Αυτό επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και με την παρουσία, από χθες το πρωί, του USS Hershel Woody Williams, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Πρόκειται για ένα πλοίο ειδικών επιχειρήσεων, που μεταφέρει ελικόπτερα και πεζοναύτες. Σε αντίθεση με τα αεροπλανοφόρα που χρησιμοποιούνται συνήθως στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων, το συγκεκριμένο πλοίο διαδραματίζει περισσότερο ρόλο τη μείωση της εξάρτησης των αμερικανικών δυνάμεων από λιμενικές εγκαταστάσεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές!

Αποτελεί πρόκληση την ώρα που ο ελληνικός λαός, εξαιτίας του πολέμου, βιώνει ήδη την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ενεργειακή φτώχεια, που οι μισθοί και οι συντάξεις είναι στα τάρταρα, η κυβέρνηση να στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι οι υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Αντίθετα, όπως συμβαίνει και τώρα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι εξοπλισμοί που πληρώνονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, είναι στοιχισμένοι στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες, εν προκειμένω για την Ουκρανία.

Η Επιτροπή Ειρήνη Χανίων καταδικάζει τον ελλιμενισμό του ελικοπτεροφόρου USS Hershel Woody Williams στη Βάση της Σούδας.

Ως εδώ! Η χώρα μας να μην γίνει πεδίο βολής για τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα! Ο λαός μας να μην γίνει στόχος αντιποίνων! Οι λαοί δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Έχουμε αντικειμενικό συμφέρον να δυναμώσει η κοινή πάλη, η διεθνιστική αλληλεγγύη, ώστε κάθε λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!»

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...