ΕΠΛΣ Χίου–Σάμου: Ελπίδα για ουσιαστική υποστήριξη

Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου
Φώτο Αρχείου / Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου / Πηγή: hcg

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου δημοσίευσε ακόμα μία επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για να ζητήσει ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών των νησιών που είναι στην ευθύνη της. Στη συγκεκριμένη επιστολή αφού εξιστορεί τις περσινές υποσχέσεις καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «πέρασαν και δεν μας άγγιξαν» – όπως λέει. Η Ένωση αναλύει το πρόβλημα υποστελέχωσης των νησιών σε αντιπαράθεση με τον «συνωστισμό» σε κεντρικές υπηρεσίες.

Θυμίζουμε ότι το alt.gr έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας κι από άλλες Ενώσεις. Εκείνες, όπως και η παρούσα, κάνουν λόγω για διακρίσεις στις μεταθέσεις, για εγκλωβισμένους λιμενικούς στα ακριτικά νησιά για χρόνια και κυρίως για υποστελέχωση των ακριτικών υπηρεσιών.

Τέλος η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου ζητά:
  • Την άμεση και πλήρη στελέχωση, όλων των ευαίσθητων Υπηρεσιών των ακριτικών νησιών.
  • Τον απεγκλωβισμό των λιμενικών – ομήρων που επιθυμούν πλέον να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους.

Ολόκληρη η Επιστολή της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Χίου-Σάμου:

ΕΠΛΣ Χίου–Σάμου

ΘΕΜΑ: «Ελπίδα για ουσιαστική υποστήριξη»

Κύριοι,

Σε συνέχεια πλήθους επιστολών μας στις οποίες παραθέταμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοι λόγω έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες που υπάγονται στην Ένωσή μας, και με αφορμή τα επικείμενα συμβούλια των τακτικών μεταθέσεων αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε ζητώντας να αφουγκραστείτε, να κατανοήσετε και να επιλύσετε τα προβλήματά μας που χρόνια τώρα ταλανίζουν τις Υπηρεσίες της Ένωσής μας.

Τα περσινά συμβούλια «πέρασαν και δεν μας άγγιξαν». Θεωρούσαμε ότι «θα ερχόταν κόσμος» να βοηθήσει στο δύσκολο έργο μας. Αγωνιούσαμε και ανυπομονούσαμε την ανακοίνωση των μεταθέσεων τόσο αυτών των συναδέλφων που θα παρουσιάζονταν προκειμένου να καλύψουν το μεγάλο κενό της υποστελέχωσης των ακριτικών νησιών όσο και των μεταθέσεων των συναδέλφων που με ατομικές αναφορές τους ζητούσαν το αυτονόητο. Ζητούσαν να μετατεθούν στον τόπο επιλογής τους, αφού είχαν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο παραμονής στην Υπηρεσία τους και πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια για να μπορέσουν να μετατεθούν. Κι όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τους υπηρετούντες στην πρώτη γραμμή.

Επισκεφτήκατε τα νησιά μας αρκετές φορές, μας κοιτάξατε στα μάτια, μας σφίξατε τα χέρια, μας δώσατε συγχαρητήρια και είπατε ότι είστε δίπλα μας να μας στηρίξετε στα προβλήματά μας. Είπατε ότι αναγνωρίζετε το έργο που επιτελούν τα στελέχη μας, είδατε οι ίδιοι τις ελλείψεις του προσωπικού και υποσχεθήκατε ότι θα είστε εκεί να μας βοηθήσετε. Και φάνηκε να το ξεκινάτε με το Ν4676/2020 που προβλέπει ενίσχυση του Ανατολικού Αιγαίου αλλά……. αυτό μάλλον θα γίνει του χρόνου. Και φέτος; Τι θα γίνει φέτος;

Ξεκίνησε πάλι το φετινό καλοκαίρι και περιμέναμε με αγωνία την είδηση της έναρξης των συμβουλίων, με την ελπίδα μήπως φέτος αλλάξουν τα πράγματα. Η απογοήτευση και η πίκρα καθημερινά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά μας καθώς ο καιρός κυλούσε και καλούμασταν πάλι οι ίδιοι λίγοι να αντιμετωπίσουμε τις αντιξοότητες και τις ιδιαιτερότητες των τομέων αρμοδιότητάς μας. Η ενίσχυση προσωπικού έγινε για εμάς μακρινό όνειρο, χωρίς όμως να χαθεί η ελπίδα μέσα μας.

Είναι αδιανόητο μετά από τόσα συγχαρητήρια, το δώρο για εμάς να είναι η αδιαφορία. Γιατί πώς αλλιώς να το εκλάβουμε, όταν αντί να ανακοινώνονται μεταθέσεις, που θα επιλύσουν κάποια προβλήματα, ακόμα και εν μέσω των συμβουλίων κοινοποιούνται αποσπάσεις σε άλλες Υπηρεσίες που μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το κενό που υπάρχει; Πως οι συνάδελφοι που καθημερινά μοχθούν στη στεριά και τη θάλασσα να μην πιστέψουν ότι στο Λιμενικό Σώμα να υπάρχουν Λιμενικοί δύο ταχυτήτων; Από τη μία πλευρά να υπάρχουν Υπηρεσίες υπερστελεχωμένες, συνάδελφοι να υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους πολλά χρόνια και από την άλλη να υπάρχουν Υπηρεσίες με αισθητή υποστελέχωση στο όνομα της οποίας συνάδελφοι οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κατά πολύ το χρόνο της υποχρεωτικής παραμονής τους στην παραμεθόριο, να μένουν για χρόνια όμηροι αδυνατώντας να μεταφερθούν στον τόπο επιλογής τους ή έστω πλησίον αυτού. 

Ζητάμε και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας για άμεση και πλήρη στελέχωση, όλων των ευαίσθητων Υπηρεσιών των ακριτικών νησιών.

Ζητάμε και ελπίζουμε στη συμβολή σας στον απεγκλωβισμό των συναδέλφων – ομήρων που επιθυμούν πλέον να μετατεθούν στον τόπο επιλογής του.

Γιατί μόνο έτσι θα πιστέψουμε ότι αναγνωρίζεται το έργο μας και θα νιώσουμε πραγματικά πως υπάρχει κάποιος στο πλάι μας, που ενδιαφέρεται για εμάς και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την πατρίδα μας!

Ελπίζουμε φέτος να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές, όπως πέρσι! Στο χέρι σας είναι να μας διαψεύσετε!!!

                                                                             Για το Δ.Σ.

                                             Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας

                                         ΤΣΑΛΙΚΗΣ Ιωάννης                         ΑΪΒΑΛΙΩΤΟΥ Ευγενία

Δείτε ακόμα...