Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών και τα αεροπλανοφόρα τους

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)
Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, USS George H.W. Bush (CVN 77)

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή τον ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟικο αεροπλανοφόρου «G.W. Bush».

«Την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ώρα που διαρκώς αυξάνεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός που στέλνεται εκεί από ΗΠΑ-ΕΕ. Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει τα πάντα συμφωνώντας και συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση με τον κίνδυνο αντιποίνων να είναι ανοιχτός. Ήρθε τώρα να προστεθεί και ο ερχομός στη ράδα του Φαλήρου του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George Bush» τονίζει το Εργατικό Κέντρο και καλεί τα εργατικά σωματεία, άλλους φορείς, το λαό του Πειραιά «να στείλουν για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι εδώ».

«Στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια που μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, που αιματοκυλούν τους λαούς όπου γης και καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας συμφέροντα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που πληρώνουμε πολύ ακριβά σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα την εμπλοκή της χώρας μας εξαιτίας των αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

Καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να μην ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση τονίζοντας:

  • Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  και η εμπλοκή της στον πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.
  • Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

«Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά!», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής

«Ανεπιθύμητο το αμερικανοΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο “G. W. Bush” στο λιμάνι του Πειραιά», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...