Εργαζόμενοι στη COSCO: Συνεχίζουμε πιο δυναμικά μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης!

Πρωτομαγιά 2022: Στην Cosco συγκεντρώθηκαν χιλιάδες απεργοί απ' όλη την Αττική
Φώτο Αρχείου / Πρωτομαγιά 2022: Στην Cosco συγκεντρώθηκαν χιλιάδες απεργοί απ’ όλη την Αττική

«Καταφέραμε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα» τονίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ σε ανακοίνωσή του μετά και τη χθεσινή Γενική Συνέλευση. «Συνεχίζουμε πιο δυναμικά μέχρι την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης!» σημειώνει το Σωματείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στον αγώνα που δίνουμε όλους αυτούς τους μήνες, γιορτάστηκε όπως έπρεπε μέσα στο λιμάνι με την συγκλονιστική συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι δείξανε την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους στον αγώνα μας.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός και απαιτητικός, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παλεύουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, ποιο θα είναι κάθε φορά το επόμενο μας βήμα.

Από την Πέμπτη έως και σήμερα (σ.σ. Κυριακή) καταφέραμε να δείξουμε για άλλη μια φορά τη δύναμη της οργάνωσης και του αγώνα, αναγκάσαμε την εργοδοσία να προσπαθεί μάταια να αντικρούσει δημόσια τα δίκαια αιτήματα μας. Κυβέρνηση και εργοδοσία έφτασαν στο σημείο να επιστρατεύσουν εκατοντάδες ΜΑΤατζιδες, λιμενικούς και ΟΥΚ, μπας και καταφέρουν να σπάσουν την απεργία μας, αλλά μάταια. Έπρεπε να επιστρατεύσουν και την τρομοκρατία και τις απειλές για να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν 70 άτομα, μέσα σε κάτι πεύκα, κάπου στο Χαϊδάρι και να τους φέρουν μέσα με πούλμαν. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά πως είμαστε σκληρά καρύδια, πως τα δίκαια αιτήματα μας, η ενότητα μας και η συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας μπορούν να φέρουν σοβαρά αποτελέσματα.

Μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε αύριο (σ.σ. σήμερα Δευτέρα) το Υπουργείο Ναυτιλίας να συγκαλέσει συνάντηση με την COSCO, και με την παρουσία του σωματείου μας, με θέμα την ΣΣΕ. Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μάη όπου η εργοδοσία θα μας στείλει την τελική της πρόταση για την συλλογική σύμβαση, από αυτό θα εξαρτηθεί τι θα γίνει και στη συνέχεια (ελπίζουμε να “βάλανε μυαλό” …).

Αξιοποιούμε τις επόμενες ημέρες για να συντονιστούμε ακόμα καλύτερα και με άλλους κλάδους του Πειραιά, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια.

Έγινε καθαρό πως το λιμάνι κάνει κράτει και ανοίγει, όταν το αποφασίζουν οι εργαζόμενοι που το δουλεύουν.

Κάνουμε καθαρό πως δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή της εργοδοσίας σε συνάδελφο μας, είμαστε όλοι ένας άνθρωπος, αυτό το έχουμε αποδείξει και έτσι θα συνεχίσουμε.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι. Όλοι στο Σωματείο μας. Κανείς συνάδελφος μόνος του».

Δείτε ακόμα...