Εργοδοτικό Έγκλημα: 2ο απεργιακό 24ωρο των εργαζομένων της COSCO

Απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι της COSCO - Εργοδοτικό έγκλημα με θύμα έναν εργάτη εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο - 26/10/2021
Φώτο Αρχείου / Απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι της COSCO – Εργοδοτικό έγκλημα με θύμα έναν εργάτη εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο – 26/10/2021 / Πηγή: ΕΝΕΔΕΠ

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται το 2ο απεργιακό 24ωρο των εργαζομένων της COSCO, απαντώντας στο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την Δευτέρα με θύμα έναν εργάτη εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο και απαιτώντας μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Παράλληλα, στις  6.30 μ.μ. της Τετάρτης  στην πλατεία Κοραή θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της COSCO, όπως αποφάσισε η Γενική τους Συνέλευση που έγινε την Τρίτη. Στην σημερινή απογευματινή απεργιακή συγκέντρωση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην πύλης του ΣΕΜΠΟ οι εργαζόμενοι της COSCO,  με μπροστάρη το Σωματείο τους, το ΕΝΕΔΕΠ, περιφρουρούν την απεργία, έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία, φορείς και εργαζόμενους άλλων κλάδων, που εκδηλώνουν και σήμερα έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα.

Κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερο διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους της COSCO από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν το εργοδοτικό έγκλημα.

Οι εργαζόμενοι της COSCO Διεκδικούν:

  • 6αρες πόστες.
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. 
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Δείτε ακόμα...